Türkiye'nin sevilen sanatçısı Haluk Levent, Mardin'de verdiği konserle yine gönülleri fethetti. Konserde sevilen şarkılarını seslendiren Levent, hayranlarıyla halay çekerek coşkuyu doruklara taşıdı. Engelli bir hayranıyla yaptığı düet ise geceye duygusal bir anı olarak damga vurdu. Ancak Levent'in konserdeki Gazze açıklamaları damga vurdu. Levent, Gazze'deki olaylara dikkat çekerek barış çağrısında bulundu.
Festivalin 6'ncı gününde Fuar Alanı’nda gerçekleşen konserde Levent, “Uçak”, “Aşkın Mapushane”, “Dağlar” gibi sevilen şarkılarını Mardinlilerle birlikte seslendirerek unutulmaz anlar yaşattı. Hareketli türküleriyle izleyicileri harekete geçiren sanatçı, sahneye davet ettiği hayranlarıyla halay çekerek geceye neşe kattı.
Levent, sosyal medyadan kendisine mesaj atarak “Elfida” şarkısını birlikte söylemek isteyen engelli hayranı Sultan’ı da unutmadı.
Sahneye inerek Sultan’ın yanına giden sanatçı, genç kızla gerçekleştirdiği duygusal düetle izleyicilerden yoğun alkış aldı.
Konserin en dikkat çeken anlarından biri, Levent’in Filistin mücadelesine verdiği destek oldu.
“GAZZE’DE BARIŞ OLDU DİYORLAR, BEN BÖYLE BİR BARIŞI TANIMIYORUM”
Duygusal bir konuşma yapan sanatçı Haluk Levent, “Bizler burada eğlenirken başka bir yerde bombalar patlıyor, insanlar, çocuklar öldürülüyor. Gazze’de barış oldu diyorlar, ben böyle bir barışı tanımıyorum. On binlerce insanı, küçücük çocukları katledeceksin, sonra barış planı yapacaksın. Netanyahu hükümetine zerre güvenim yok. Gazze’de çocuklar paramparça oldu. Onları saygıyla anıyoruz. Kahrolsun Netanyahu. Bu bir soykırım ve bu soykırımı lanetliyoruz” sözleriyle Gazze’deki duruma dikkat çekti.
Hem müzikal hem de insani duruşuyla büyük beğeni toplayan Haluk Levent, Mardin Kültür Yolu Festivali’nde izleyicilere hem coşku dolu hem de düşündürücü bir gece yaşattı.
Haluk Levent, Mardin Kültür Yolu Festivali'nde verdiği konserde hem müzikal yeteneğini sergiledi hem de toplumsal duyarlılığını gösterdi. Sahneye davet ettiği hayranlarıyla birlikte şarkılar söyleyen Levent, engelli hayranı Sultan ile duygusal bir düet gerçekleştirdi. Konserin en çarpıcı anı ise Levent'in Gazze'deki olaylara yönelik yaptığı konuşmaydı. Sanatçı, Gazze'de yaşananlara tepki göstererek barış çağrısında bulundu ve Netanyahu hükümetini eleştirdi. Levent'in hem eğlendiren hem de düşündüren performansı, Mardinli izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.