5 Mayıs 2024 Pazar
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.54 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 63,912.58 $
ETH 3,117.68 $
BİST 10,276.88

HSK 6 İlin Yargı Bölge Derecelerini Yeniden Belirledi

Gündem 2
Yayınlama: 25 Nisan 2024 Perşembe 11:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Hakimler ve Savcılar Kurulu, İdari Yargı Hakim ve Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama Yönetmeliği gereğince, 6 ildeki idare mahkemelerinin bölge derecelerini yeniden belirledi. Karara göre, Giresun ve Osmaniye İdare Mahkemeleri 2'nci, Kars, Ağrı ve Bingöl İdare Mahkemeleri ise 3'üncü bölge derecesine sahip olacak.

HSK 6 İlin Yargı Bölge Derecelerini Yeniden Belirledi

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 6 ildeki idare mahkemelerinin bölge derecelerini yeniden belirledi. Karara göre, Giresun ve Osmaniye İdare Mahkemeleri 2'nci, Kars, Ağrı ve Bingöl İdare Mahkemeleri ise 3'üncü bölge derecesine sahip olacak. Bu değişiklikler, idari yargı teşkilatındaki dengeleri ve adaletin sağlanmasını nasıl etkileyecek?

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 6 ildeki idare mahkemelerinin bölge derecelerini yeniden belirlerken, Muğla'ya bağlı Seydikemer Adliyesi'nin de bölge derecesi belli oldu.

ANKARA (İGFA) - Hâkimler ve Savcılar Kurulu, İdari Yargı Hakim ve Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama Yönetmeliği gereğince idari yargı teşkilatlarından bazı mahkemelerin bölge derecesini yeniden belirledi.

Adalet Bakanlığı'nın oluru ile kurulan Ağrı, Bingöl ve Kırklareli İdare Mahkemelerinin coğrafi ve ekonomik şartları, sağlık, sosyal ve kültürel durumu ile ulaşım, gelişme ve önemli merkezlere yakınlığı dikkate alınarak bölge derecelerinin belirlenmesi hususu Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu'nca görüşüldü.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, idari yargı teşkilatı olarak;

  • Giresun İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 2,
  • Kars İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 3,
  • Osmaniye İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 2
  • Ağrı İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 3,
  • Bingöl İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 3,
  • Kırklareli İdare Mahkemesi'nin bölge derecesinin 2,

belirlenmesine karar verildi.

Ayrıca bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan HSK kararına göre Seydikemer Adliyesi'nin bölge derecesinin de 3 olması kararlaştırıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yapılan karar doğrultusunda, idare mahkemelerinin bölge dereceleri belirlendi. Yeniden belirlenen bölge dereceleriyle ilgili olarak Giresun ve Osmaniye'deki İdare Mahkemeleri 2'nci, Kars, Ağrı ve Bingöl İdare Mahkemeleri ise 3'üncü bölge derecesine yükseldi. Bu kararın yargı sistemindeki yansımaları ve etkileri merak konusu olmaya devam ediyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code