1 Mayıs 2024 Çarşamba
DOLAR 32.51 ₺
EURO 34.77 ₺
STERLIN 40.75 ₺
ALTIN 2,417.09 ₺
BTC 57,082.42 $
ETH 2,931.19 $
BİST 10,045.74

İncirlik Üssü'nde Büyük Değişiklik: Tanker Üssü Ana Jet Üssüne Dönüştürüldü

Gündem 4
Yayınlama: 18 Nisan 2024 Perşembe 15:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın duyurduğu karara göre, İncirlik'e F-16 filosu konuşlandırılacak.

İncirlik Üssü'nde Büyük Değişiklik: Tanker Üssü Ana Jet Üssüne Dönüştürüldü

Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri'nin stratejik ihtiyaçları doğrultusunda büyük bir dönüşüme uğradı. İncirlik Üssü artık '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak hizmet verecek, bu değişiklikle birlikte F-16 filosu da buraya konuşlandırılacak.

Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü.

ANKARA (İGFA) - İncirlik/Adana’da bulunan 10’uncu Tanker Üs Komutanlığının ismi Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda “10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı” olarak değiştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kararın Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacı doğrultusunda alındığını duyurdu.

Bakanlığın Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda bilgi veren Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikiyle mütemadiyen geliştirilen yerli ve millî savunma sanayisi ürünü silah sistemleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetleri her geçen gün daha da artırılmaktadır" dedi.

Aktürk, Cumhuriyetin ikinci asrında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda, terörle mücadeleden sınır güvenliğine, uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar çok geniş bir alanda, kendisine verilen tüm görevleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.

Değişikliğin ardından İncirlik'e F-16 filosu konuşlandırılacağı kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın aldığı kararla Adana'daki üssün ismi ve fonksiyonu değişirken, Türk Hava Kuvvetleri'nin operasyonel kapasitesi de güçlenecek. Bu stratejik adım, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin imkân ve kabiliyetlerini artırarak ulusal savunmaya katkı sağlayacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code