9 Ağustos 2025 Cumartesi
DOLAR 0.00 ₺
EURO 0.00 ₺
STERLIN 0.00 ₺
G.ALTIN 0.00 ₺
BTC 0.00 $
ETH 0.00 $
BİST 0.00

    İstanbul'da Yelken Şöleni: 13. TAYK - Eker Olympos Regatta Başlıyor!

    Gündem 26
    Yayınlama: 7 Ağustos 2025 Perşembe 14:32 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı

    Deniz tutkunları İstanbul'da buluşuyor! 13. TAYK - Eker Olympos Regatta, 8-17 Ağustos tarihleri arasında nefes kesen yarışlara sahne olacak.

    İstanbul'da Yelken Şöleni: 13. TAYK - Eker Olympos Regatta Başlıyor!

    Türkiye'nin en büyük yelken festivali geri döndü! 13. TAYK – Eker Olympos Regatta, İstanbul'u yelken sporunun kalbi yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü, Türkiye Yelken Federasyonu ve Eker Süt Ürünleri iş birliğiyle düzenlenen bu muhteşem etkinlik, 8-17 Ağustos tarihleri arasında deniz tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. "Rüzgârı Yakala" mottosuyla yola çıkan regatta, profesyonel sporcuları, genç yetenekleri ve yelken meraklılarını bir araya getirerek İstanbul Boğazı'nda eşsiz bir şölen sunacak. Hem denizde hem de karada festival coşkusunun yaşanacağı etkinliklerle dolu bu yelken şölenini kaçırmayın!

    Denizin ritmini yakalamak isteyenleri buluşturan yılın en özel yelken etkinliği 13. TAYK – Eker Olympos Regatta, İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşecek. Deniz tutkunlarının heyecanla beklediği büyük yelken festivali; Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK), Türkiye Yelken Federasyonu ve Eker Süt Ürünleri iş birliğiyle düzenlenecek.

    13. TAYK – Eker Olympos Regatta, 8-17 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'u yelken sporunun merkezi haline getiriyor. “Rüzgârı Yakala” mottosuyla yola çıkan organizasyon, İstanbul’un büyüleyici silueti eşliğinde; hızın ve tutkunun bir araya geldiği özel bir deneyim sunacak. Profesyonel sporculardan genç yeteneklere kadar geniş bir katılımla yapılan festival, yelken ekosisteminin tüm bileşenlerini aynı çatı altında buluşturacak.

    Yelken festivali beş ayrı kategoride gerçekleşecek

    Bu yılki yarış programı; J70, J70 Match Race, IOM (International One Metre), Hareketli Salma ve Yat Sınıfları olmak üzere beş ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Festivalin ilk etabı olan J70 sınıfı yarışları, 8-10 Ağustos tarihlerinde Kalamış açıklarında yapılacak. Yüksek tempolu mücadelelere sahne olacak bu yarışlar, izleyicilere adrenalin dolu anlar yaşatacak. 12-13 Ağustos’ta ise bire bir mücadelelerin yaşanacağı J70 Match Race formatı devreye girecek.

    Genç yelkenciler, 12-14 Ağustos tarihleri arasında Marmara Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenecek Hareketli Salma Kategorisi yarışlarında yeteneklerini ortaya koyacak. IOM (International One Metre) sınıfı uzaktan kumandalı model tekne yarışları ise 16-17 Ağustos’ta Kalamış Su Ürünleri sahasında yapılacak.

    İstanbul Boğazı’nda yelkenler süzülecek

    Yat sınıfı yarışlarının startı ise 15 Ağustos gecesi verilecek; Çınarcık rotasında gerçekleşecek gece yarışının ardından 16 Ağustos’ta şamandıra yarışı yapılacak. Yat sınıfında 17 Ağustos’taki Boğaz Yarışı ile heyecan doruğa ulaşacak. Festival, İstanbul Boğazı’nda yelkenlerin süzüldüğü görkemli finalle sona erecek.

    Yarış heyecanı canlı yayınlarla ekranlarda

    Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören canlı yayınlar, bu yıl daha gelişmiş bir içerikle izleyiciyle buluşacak. 2024 Paris Olimpiyatları’nın açılış törenini gerçekleştiren deneyimli yayın ekibi tarafından hazırlanan 3D modelleme ve grafik destekli yayınlar, yarışların farklı açılardan ve detaylı biçimde izlenmesine olanak sağlayacak. Özellikle 9-10 Ağustos J70 yarışları ile 17 Ağustos’taki Boğaz Yarışı ve Ödül Töreni, zengin görseller ve anlatımla canlı yayınlanacak.

    Eker TV, bu yıl da organizasyonun nabzını tutmaya devam edecek. YouTube üzerinden yapılacak yayınlarda ekip röportajları, organizasyonun perde arkası ve yarış anları izleyicilere aktarılacak. J70 Match Race yarışları ile Hareketli Salma Kategorisi yarışları da canlı yayınla Eker TV ekranlarında yelkenseverlerle buluşacak.

    Hem denizde hem de karada festival havası

    13. TAYK – Eker Olympos Regatta, yalnızca denizde değil karada da festival havasını yaşatacak. İtalyan Günü, Türk Gecesi, Festival Gecesi ve Sokak Lezzetleri Gecesi gibi sosyal etkinlikler, yelkenin eğlenceyle buluştuğu anlara sahne olacak. Bu etkinlikler, sporun birleştirici gücünü sosyal etkileşimle pekiştirerek katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak.

    13. TAYK – Eker Olympos Regatta Takvimi

    J70 Kategorisi: 8-9-10 Ağustos Hareketli Salma Kategorileri Kayıtları: 11 Ağustos J70 Match Race Kategorisi: 12-13 Ağustos Hareketli Salma Kategorileri: 12-13-14 Ağustos Olympos Regatta / Off Shore Yarışı: 15 Ağustos IOM Kategorisi: 16-17 Ağustos Olympos Regatta / Şamandıra: 16 Ağustos Olympos Regatta / Boğaz Yarışı: 17 Ağustos

    13. TAYK – Eker Olympos Regatta, yelken sporunun heyecanını İstanbul'a taşıyor. J70, J70 Match Race, IOM, Hareketli Salma ve Yat Sınıfları olmak üzere beş farklı kategoride gerçekleşecek yarışlar, Kalamış açıklarında ve İstanbul Boğazı'nda nefes kesen mücadelelere sahne olacak. Canlı yayınlarla yarış heyecanını ekranlara taşıyacak olan etkinlik, aynı zamanda İtalyan Günü, Türk Gecesi gibi sosyal etkinliklerle de katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Yelken tutkunları ve sporseverler için kaçırılmaması gereken bir etkinlik olan 13. TAYK – Eker Olympos Regatta, İstanbul'da yelken rüzgarını estirecek.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code