23 Haziran 2025 Pazartesi
DOLAR 39.73 ₺
EURO 45.80 ₺
STERLIN 53.42 ₺
G.ALTIN 4,309.23 ₺
BTC 102,028.73 $
ETH 2,265.56 $
BİST 9,203.37

    İzmir İtfaiyesi Alarmda: 48 Saatte Rekor Yangın Sayısına Müdahale!

    Gündem 27
    Yayınlama: 22 Haziran 2025 Pazar 22:39 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı

    İzmir itfaiyesi son 48 saatte 220 yangına müdahale ederek rekor kırdı! Orman yangınlarından ot yangınlarına, ekipler alevlerle amansız bir mücadele verdi.

    İzmir İtfaiyesi Alarmda: 48 Saatte Rekor Yangın Sayısına Müdahale!

    İzmir'de son günlerde artan sıcaklıklar ve ihmaller sonucu yangın vakalarında ciddi bir artış yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, bu zorlu süreçte canla başla çalışarak olası büyük felaketlerin önüne geçti. Ekipler, hem kent merkezindeki yangınlara hem de kırsal bölgelerdeki otluk ve ormanlık alanlardaki alevlere müdahale etti. Özellikle Dikili ve Menemen bölgelerinde çıkan yangınlar, itfaiye ekiplerinin ve orman teşkilatının koordineli çalışmalarıyla kontrol altına alındı. Peki, bu yoğun yangın trafiğinin arkasında yatan sebepler neler? İzmir itfaiyesinin bu olağanüstü performansı, olası bir felaketin önüne nasıl geçti? İşte tüm detaylar...

    İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yoğun bir hafta sonunu geride bıraktı.

    İki gün boyunca kentin farklı noktalarında hem orman, hem ot, hem de kent yangınları ile mücadele eden ekipler, 48 saatte 220 olaya müdahale etti. Akşam saatlerinde Dikili’nin Çandarlı Mahallesi’nde çıkan yangın da büyük oranda kontrol altına alındı.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yoğun bir hafta sonu geçirdi. Ateş savaşçıları, kent merkezindeki yangınların yanı sıra otluk ve kısmen ormanlık alanları etkileyen alevlerle mücadele etti. Ekipler, akşam saatlerinde Dikili’nin Çandarlı Mahallesi Özlem Sitesi yakınlarında zeytinlik ve yeni fidanlık bölgede çıkan yangına müdahale etti.
    Yerleşim yerlerine yakın bölgedeki yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle kontrol altına alındı. Bir diğer yangın da Menemen Maltepe köyü yakınlarında başladı. Akşam saatlerinde başlayan yangına arazözler ve endüstriyel araçlarla müdahale edildi.

    Ot yangınları ağırlıkta
    İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı verilerine göre son 48 saatte 5 orman yangını, 5 yerleşim yeri küçük çaplı ağaç yangını, 110 ot yangını, 37 çöp yangını, 5 bahçe yangını çıktı. Araç ve ev gibi yangınlarla toplam sayı 220’yi buldu.

    İzmir İtfaiyesi'nin son 48 saatteki yoğun mesaisi, kentin yangın güvenliği açısından kritik bir öneme sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Toplamda 220 yangına müdahale eden ekipler, özellikle ot ve orman yangınlarıyla mücadelede büyük başarı gösterdi. Dikili ve Menemen'deki yangınlar, yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alınarak olası can ve mal kayıplarının önüne geçildi. İtfaiye yetkilileri, vatandaşları yangınlara karşı daha dikkatli olmaya ve olası bir durumda ivedilikle 112'yi aramaya çağırdı. Artan sıcaklıklar ve rüzgarın etkisiyle yangın riskinin yüksek olduğu bu dönemde, İzmir İtfaiyesi teyakkuzda olmaya devam edecek.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code