30 Haziran 2025 Pazartesi
DOLAR 39.80 ₺
EURO 46.72 ₺
STERLIN 54.58 ₺
G.ALTIN 4,223.88 ₺
BTC 107,103.50 $
ETH 2,429.63 $
BİST 9,509.20

    İzmir'de Yangın ve Fırtına Kabusu: Yerleşim Yerleri Tehdit Altında!

    Yerelİzmir 10
    Yayınlama: 30 Haziran 2025 Pazartesi 06:56 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    İzmir'de çıkan orman yangınları ve şiddetli fırtına hayatı felç etti. Ekipler, yangınların yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba harcıyor.

    İzmir'de Yangın ve Fırtına Kabusu: Yerleşim Yerleri Tehdit Altında!

    İzmir'de aynı anda patlak veren orman yangınları ve etkili olan şiddetli fırtına, şehri adeta alarma geçirdi. Menderes'ten Bornova'ya kadar birçok ilçede çıkan yangınlara, itfaiye ve orman ekipleri aralıksız müdahale ediyor. Fırtınanın etkisiyle hızla yayılan alevler, yerleşim yerlerini tehdit ederken, ekipler öncelikle can güvenliğini sağlamaya odaklanıyor. Muhtarların tankerlerle müdahalesi, yangınların ormanlara sıçramasını önlemede kritik rol oynadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle yangın ve fırtınanın yol açtığı sorunlarla mücadele ediyor.

    İzmir-BHA

    İzmir, şiddetli rüzgar ve orman yangınlarının etkisi altında. Menderes (Yeniköy, Kuyucak), Seferihisar (Orhanlı, Payamlı, Ürkmez), Gaziemir (Beyazevler), Güzelbahçe (Payamlı), Tire, Torbalı (Yazıbaşı), Bayındır ve Bornova’da çıkan yangınlara, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, emniyet ve jandarma ekipleri müdahale ediyor. Şiddetli fırtına yangınların yayılımını hızlandırırken, ekipler öncelikle yerleşim yerlerini koruma altına almaya odaklanıyor.

    İtfaiye ekipleri, Gaziemir Beyazevler’de 6 arazöz ve 1 araç, Çamdibi’nde 3 arazöz, Bornova Egemenlik’te 2 arazöz ve 1 araç, Bayındır Yusuflu’da 3 arazöz, Tire Alacalı’da 2 arazöz ve 2 su tankeri, Menderes Kuyucak, Seferihisar Orhanlı ve Payamlı’da ise 3 araç, 10 arazöz ve 27 su tankeriyle müdahale ediyor. Seferihisar Akarca ve Torbalı Yazıbaşı’daki yangınlar kontrol altına alındı.

    MUHTAR TANKERLERİ FACİAYI ÖNLEDİ

    Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarlara dağıttığı su tankerleri, özellikle ot yangınlarının ormanlara sıçramasını engelledi. Güzelbahçe Çamlı Köyü’nde başlayan ot yangını, muhtar ve köylülerin tankerlerle müdahalesiyle söndürüldü. Tankerler, diğer yangın noktalarında da destek sağlıyor.

    FIRTINANIN ETKİSİ: 119 AĞAÇ DEVRİLDİ

    Şiddetli rüzgar, kent genelinde 119 ağaç devrilmesi ve dal kırılması olayına yol açtı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, bu ihbarlara hızla müdahale ederek olumsuzlukları gidermeye çalışıyor.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangın ve fırtına kaynaklı sorunlarla mücadelede tüm birimleriyle sahada kesintisiz çalışmayı sürdürüyor.

    İzmir'de eş zamanlı olarak meydana gelen orman yangınları ve şiddetli fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. İtfaiye, orman ekipleri ve jandarma, yangınların yayılmasını engellemek ve yerleşim yerlerini korumak için koordineli bir şekilde çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin muhtarlara dağıttığı tankerler, yangınların ormanlık alanlara sıçramasını önleyerek büyük bir faciayı engelledi. Fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar ve dal kırılmaları da ekiplerin müdahalesiyle giderilmeye çalışılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm imkanlarıyla yangın ve fırtınanın etkilerini azaltmak için sahada aktif olarak görev yapıyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code