31 Temmuz 2025 Perşembe
DOLAR 40.60 ₺
EURO 46.52 ₺
STERLIN 53.84 ₺
G.ALTIN 4,301.67 ₺
BTC 118,210.09 $
ETH 3,842.69 $
BİST 10,743.20

    İznik'teki Ayasofya Kilisesi'nde Yabani Otlarla Mücadele Devam Ediyor

    YaşamYerelBursa 14
    Yayınlama: 19 Temmuz 2024 Cuma 11:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı

    Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan ve Hristiyan dünyası açısından büyük önem taşıyan Ayasofya Kilisesi'nin günümüze ancak kalıntıları gelebilmiş durumda. Yapının ayakta kalan kısımları ise ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle yabani otlarla dolu. İznikli vatandaşlar, yapının otlardan temizlenmesi, anlatıcı bir kitabenin konulması ve turist akışının artması için yapının çevresine orijinalini gösteren bir görsel konulmasını istiyor.

    İznik'teki Ayasofya Kilisesi'nde Yabani Otlarla Mücadele Devam Ediyor

    İznik'in tarihi Ayasofya Kilisesi, yabani otların pençesinde! Yapının kalıntıları bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle perişan durumda. İznikli vatandaşlar yapının kurtarılması için seslerini yükseltiyor.

    İznik’in önemli tarihi yapılarından biri olan ve günümüze ancak kalıntıları gelebilmiş olan Ayasofya Kilisesi’ni yabani otlar sardı.

    BURSA (İGFA) - Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan ve Hristiyan dünyası açısından büyük önem taşıyan Ayasofya Kilisesi’nin ancak kalıntıları ve duvarlarının bazı kısımları günümüze ulaşabildi.

    Ayakta kalan kısımlar ise ilgisizlik ve bakımsızlık sebebiyle yabani otlar tarafından zapt edildi.

    Öte yandan yapının etrafına tel çekilmesi, giriş bırakılması ve çevrede yapıyı anlatan bir kitabe bulunmaması da bölgeye olan turist akışının önüne geçti.

    İznikli vatandaşlar yapının en azından otlardan temizlenmesini, yapıyı anlatan bir kitabenin konulmasını ve yapının orjinalini gösteren bir görselin, yapının çevresine konularak turist akışının sağlanmasını talep ediyor.

    Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Ayasofya Kilisesi, Hristiyan dünyası tarafından büyük önem taşıyan bir yapı olmasına rağmen günümüze sadece kalıntıları ulaşabildi. Binanın ayakta kalan kısımları yabani otlar tarafından sarılmış durumda. İznikli vatandaşlar, yapının temizlenmesi ve turist akışının artması için önlemler alınmasını talep ediyor.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code