22 Ağustos 2025 Cuma
DOLAR 41.02 ₺
EURO 48.05 ₺
STERLIN 55.53 ₺
G.ALTIN 4,434.52 ₺
BTC 113,035.97 $
ETH 4,172.92 $
BİST 11,347.72

    Kahramanmaraş'ta Kadınlardan Örnek Tatbikat: Afetlere Hazırlık Tam Gaz!

    GündemKahramanmaraş 5
    Yayınlama: 22 Ağustos 2025 Cuma 13:31 Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Kahramanmaraş'ta kadın arama kurtarma ekibi, gerçeği aratmayan enkaz tatbikatıyla afetlere karşı ne kadar hazır olduklarını gösterdi. Ekipler, enkaz altındaki vatandaşları kurtarma ve ilk yardım konularında pratik yaptı.

    Kahramanmaraş'ta Kadınlardan Örnek Tatbikat: Afetlere Hazırlık Tam Gaz!

    Kahramanmaraş'tan umut veren bir haber! Kadınlardan oluşan arama kurtarma ekibi, afetlere karşı hazırlıklarını en üst seviyeye çıkarmak için yoğun bir enkaz tatbikatı gerçekleştirdi. Bacıyan ekibiyle birlikte yürütülen bu tatbikat, ekiplerin koordinasyonunu ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Gerçeği aratmayan senaryolarla dolu bu tatbikat, sadece bir prova değil, aynı zamanda kadınların bu alandaki gücünü ve azmini de gözler önüne seriyor. Kahramanmaraş Arama Kurtarma ve Ahde Vefa Derneği'nin desteklediği bu çalışmalar, bölgenin afetlere karşı direncini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu örnek davranış, diğer bölgelere de ilham kaynağı olabilir.

    Her ay düzenli olarak eğitim ve tatbikat yaparak afetlere karşı hazır olmayı hedefleyen MAK ekibi, bu ayki çalışmasını Bacıyan ekibiyle birlikte yürüttü.

    Kahramanmaraş AFAD İl Müdürlüğü’nün eğitim alanında gerçekleştirilen tatbikatta ekipler; enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması, ilk yardım uygulamaları ve kriz anlarında koordineli hareket etme konusunda pratik yaptı.

    Gerçeğini aratmayan senaryolar eşliğinde yapılan tatbikat, ekip üyelerinin dayanıklılığını, hızını ve ekip ruhunu test etti.

    Kahramanmaraş Arama Kurtarma ve Ahde Vefa Derneği Başkanı Ahmet Ali Kaba, tatbikata ilişkin yaptığı açıklamada, “Bacıyan Arama Kurtarma Ekibi, cesaretleri ve profesyonellikleriyle gurur kaynağımız. Her ay düzenlediğimiz tatbikatlarla ekiplerimizin yetkinliklerini artırıyor, afetlere her an hazır hale geliyoruz.” dedi.

    Tatbikata katılan Bacıyan ekibi üyeleri ise, kadınların arama kurtarma çalışmalarında aktif rol üstlenerek ön yargıları yıktığını ve topluma örnek olduklarını ifade etti.

    Kahramanmaraş'ta Kadın Arama Kurtarma Ekibi (MAK), düzenli olarak yaptıkları eğitim ve tatbikatlarla afetlere karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Son tatbikat, Bacıyan ekibiyle birlikte Kahramanmaraş AFAD İl Müdürlüğü'nün eğitim alanında gerçekleştirildi. Ekipler, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması, ilk yardım uygulamaları ve kriz anlarında koordineli hareket etme konularında pratik yaptı. Tatbikatta, gerçeği aratmayan senaryolar eşliğinde ekip üyelerinin dayanıklılığı, hızı ve ekip ruhu test edildi. Kahramanmaraş Arama Kurtarma ve Ahde Vefa Derneği Başkanı Ahmet Ali Kaba, Bacıyan Arama Kurtarma Ekibi'nin cesaretleri ve profesyonellikleriyle gurur duyduklarını belirtti. Tatbikata katılan Bacıyan ekibi üyeleri ise, kadınların arama kurtarma çalışmalarında aktif rol üstlenerek ön yargıları yıktığını ve topluma örnek olduklarını ifade etti.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code