16 Temmuz 2025 Çarşamba
DOLAR 40.26 ₺
EURO 46.73 ₺
STERLIN 53.95 ₺
G.ALTIN 4,303.83 ₺
BTC 117,509.24 $
ETH 3,131.77 $
BİST 10,139.82

    Kayseri'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Alarmı: Bir Can Kaybı Daha!

    YerelKayseri 14
    Yayınlama: 16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:59 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Kayseri'de kene vakaları artıyor! Pınarbaşı ilçesinde KKKA şüphesiyle tedavi gören bir kişi daha hayatını kaybetti, bölgede endişe büyüyor.

    Kayseri'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Alarmı: Bir Can Kaybı Daha!

    Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde artan kene vakaları, bölge halkını tedirgin etmeye devam ediyor. Kızılören Mahallesi'nde yaşayan Cengiz Karakaya, vücuduna yapışan keneyi kendi çıkardıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu acı olay, aynı mahallede daha önce KKKA şüphesiyle hayatını kaybeden iki kişinin ardından yaşandı. Yetkililer, bölgede tedbirleri artırırken, vatandaşların kene ısırıklarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Kayseri'de KKKA tehlikesi giderek büyüyor, halk sağlığı için acil önlemler alınması gerekiyor.

    <p><strong>KAYSERİ - <a href="http://bha.net.tr/">BHA </a></strong></p>

    <p>Pınarbaşı ilçesine bağlı Kızılören Mahallesi Mezgitli mezrasında ikamet eden 61 yaşındaki Cengiz Karakaya’nın vücuduna kene yapıştı. Keneyi kendisi çıkaran Karakaya, bir süre sonra rahatsızlanarak ilçedeki hastaneye başvurdu. Durumunun kötüleşmesi üzerine Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Karakaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.</p>

    <p>Aynı mahallede KKKA şüphesiyle daha önce tedavi gören iki kişi daha yaşamını yitirmişti. İlknur Ekinci, 12 Haziran’da, Ulviye Torun ise 17 Haziran’da hayatını kaybetmişti.</p>

    Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, Kızılören Mahallesi Mezgitli mezrasında ikamet eden 61 yaşındaki Cengiz Karakaya, vücuduna kene yapışması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Keneyi kendisi çıkaran Karakaya'nın durumu ağırlaşınca Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevk edildiği, ancak kurtarılamadığı belirtildi. Aynı mahallede daha önce de iki kişinin KKKA şüphesiyle yaşamını yitirmesi, bölgedeki endişeleri artırdı. 12 Haziran'da İlknur Ekinci ve 17 Haziran'da Ulviye Torun da benzer şüphelerle hayatlarını kaybetmişti. Bu son olayla birlikte, bölgede KKKA vakalarına karşı daha sıkı önlemler alınması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiği bir kez daha vurgulanıyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code