Kayseri'den gelen acı haber yürekleri dağladı! Tomarza ilçesinde yaşayan genç bir çiftçi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Düğün hazırlığı yapan H.M.E.'nin ani ölümü, ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Yetkililer, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşları kene ısırmalarına karşı dikkatli olmaya çağırıyor. KKKA vakalarındaki artış endişe yaratırken, uzmanlar korunma yöntemleri konusunda uyarıyor. Bu üzücü olay, KKKA'nın ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
KAYSERİ - BHA
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan 30 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Tomarza ilçesine bağlı Şıhbarak Mahallesi'nde yaşayan çiftçi H.M.E'nin vücuduna kene yapıştı. Kısa süre sonra rahatsızlanan H.M.E, sağlık ekiplerince Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
KKKA şüphesiyle tedavi altına alınan genç çiftçi, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. H.M.E’nin bir süre önce nişanlandığı ve Kurban Bayramı sonrası düğün yapmayı planladığı öğrenildi.
Yetkililer, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara kene ısırmalarına karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde KKKA şüphesiyle tedavi gören 30 yaşındaki H.M.E. hayatını kaybetti. Şıhbarak Mahallesi'nde çiftçilik yapan H.M.E.'nin vücuduna kene yapışması sonucu rahatsızlandığı ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Nişanlı olan ve Kurban Bayramı sonrası düğün yapmayı planlayan H.M.E., doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Bu üzücü olay, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kene ısırmalarına karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha vurguladı. Yetkililer, kene ısırması vakalarında en kısa sürede sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğinin altını çiziyor.