8 Mayıs 2024 Çarşamba
DOLAR 32.25 ₺
EURO 34.69 ₺
STERLIN 40.35 ₺
ALTIN 2,395.95 ₺
BTC 62,300.60 $
ETH 3,002.16 $
BİST 10,247.75

Kipi Sınır Kapısı Yeniden Düzenlenecek: Kalkınma Projesi Başlatıldı

DünyaYerelEdirne 3
Yayınlama: 26 Nisan 2024 Cuma 10:12 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, Kamu Özel Mülkiyet Geliştirme Fonu (TAİPED) ve Makedonya – Trakya Bölgesel Yönetimi arasında imzalanan anlaşma ile Kipi Sınır Kapısı'nda iyileştirme projesi başlatıldı. Proje kapsamında, sınır kapısındaki mevcut tesislerin enerji verimliliği artırılacak ve hizmetlerin kalitesi yükseltilecek.

Kipi Sınır Kapısı Yeniden Düzenlenecek: Kalkınma Projesi Başlatıldı

Yunanistan, Kamu Özel Mülkiyet Geliştirme Fonu ve Makedonya-Trakya Bölgesel Yönetimi arasında imzalanan anlaşma ile Kipi Sınır Kapısı'nın dönüşümü başlıyor. Projenin ihale süreci TAİPED tarafından yönetilirken, Makedonya-Trakya Bölgesel Yönetimi proje yürütme sorumluluğunu üstlenecek. Yeniden yapılanacak sınır kapısı, daha modern ve işlevsel hizmetler sunacak.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, Kamu Özel Mülkiyet Geliştirme Fonu (TAİPED) ve Makedonya – Trakya Bölgesel Yönetimi arasında imzalanan anlaşma ile projenin ilk adımı atıldığı öğrenildi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA)- Alınan bilgiye göre İpsala Sınır Kapısı'nın karşısında kalan Yunanistan Kipi Kapısı Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan 6 milyon Euroluk finansman ile desteklenecek.

TAİPED, ihale sürecini yönetecek ve anlaşmaların uygulanmasını denetleyecek.

Projenin yürütülmesi ise Makedonya-Trakya Bölgesel Yönetimi’nin sorumluluğunda olacak.

Projeye göre, sınır kapısındaki mevcut tesislerin ve altyapının mimari ve enerji verimliliği artırılacak. Ayrıca yol ağının geliştirilmesi ve pasaport, gümrük, bitki sağlığı ve veterinerlik kontrolü alanlarında hizmetlerin iyileştirilmesi hedeflendiği bildirildi.

Yunanistan, Türkiye ile sınırda bulunan Kipi Sınır Kapısı'nı, enerji verimliliğini artırarak ve hizmet kalitesini yükselterek daha işlevsel hale getirmek için başlatılan projeyle yeniden düzenliyor. TAİPED'in ihale süreci ve Makedonya-Trakya Bölgesel Yönetimi'nin projeyi yürütme göreviyle Kipi Sınır Kapısı, modern ve çağdaş bir yapıya kavuşacak. Sınırda yaşanan gümrük, pasaport ve sağlık kontrol işlemlerinde iyileştirme öngören proje, Türkiye ve Yunanistan arasındaki sınır yönetimi alanında önemli gelişmelere sahne olacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code