27 Ağustos 2025 Çarşamba
DOLAR 41.04 ₺
EURO 47.78 ₺
STERLIN 55.40 ₺
G.ALTIN 4,474.59 ₺
BTC 111,305.98 $
ETH 4,556.02 $
BİST 11,359.01

    Kırıkkale'den Eğitimde Fırsat Eşitliği Hamlesi! Ücretsiz LGS Kursları Yeniden Başlıyor

    YerelKırıkkale 10
    Yayınlama: 27 Ağustos 2025 Çarşamba 17:42 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Kırıkkale Belediyesi, öğrencilere destek olmak amacıyla ücretsiz LGS hazırlık kurslarını yeniden başlatıyor! Kayıtlar başladı, fırsatı kaçırmayın!

    Kırıkkale'den Eğitimde Fırsat Eşitliği Hamlesi! Ücretsiz LGS Kursları Yeniden Başlıyor

    Kırıkkale'de eğitimde fırsat eşitliği için büyük bir adım atılıyor! Kırıkkale Belediyesi, geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ücretsiz LGS hazırlık kurslarını bu yıl da düzenleyerek öğrencilerin hayallerine ulaşmasına destek oluyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuluyor. Deneyimli öğretmen kadrosu, rehberlik hizmeti ve zengin kaynak desteği ile bu kurslar, öğrencilerin başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynayacak. Kırıkkale Belediyesi'nin bu anlamlı girişimi, sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Geleceğin mimarı olacak gençlerin eğitimine yapılan bu yatırım, Kırıkkale'nin yarınlarına umutla bakmasını sağlıyor.

    KIRIKKALE-BHA

    Kırıkkale Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediği ücretsiz LGS hazırlık kurslarını bu yıl da sürdürüyor. Belediye Başkanı Ahmet Önal, kurslara kayıtların başladığını duyurdu.

    Geçen yıl Atatürk Kültür ve Gençlik Merkezi’nde açılan ücretsiz kurslara 149 öğrencinin katıldığını belirten Başkan Önal, maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen birçok öğrencinin bu kurslardan faydalandığını söyledi. Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerden bazılarının Fen Liselerine, bazılarının ise nitelikli Anadolu Liselerine yerleştiğini hatırlatan Önal, “Gençlerimiz doğru destekle neler başarabileceklerini kanıtladı ve bizleri gururlandırdı” dedi.

    Yeni dönem başlıyor

    Bu yıl da aynı kararlılıkla öğrencilerin yanında olacaklarını belirten Kırıkkale Belediyesi, kurslarda:

    • Alanında deneyimli öğretmen kadrosu,
    • Rehberlik hizmeti,
    • Zengin kaynak desteği,
    • Ücretsiz deneme sınavları
      ile öğrencilere destek verecek.

    Ön kayıtların başladığı kurs için son başvuru tarihi 5 Eylül olarak açıklandı. Kurslar yine Atatürk Kültür ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

    Başkan Ahmet Önal, sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitimde fırsat eşitliği için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Çocuklarımızın geleceğine katkı sunmak bizim en önemli görevlerimizden biridir” ifadelerini kullandı.

    Kırıkkale Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda ücretsiz LGS hazırlık kursları düzenlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl büyük başarı elde eden kurslar, bu yıl da öğrencilere kapsamlı bir hazırlık imkanı sunacak. Alanında uzman öğretmenler, rehberlik hizmetleri ve ücretsiz deneme sınavları ile öğrenciler desteklenecek. Kurslara başvurular 5 Eylül'e kadar devam edecek ve dersler Atatürk Kültür ve Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kırıkkale Belediyesi, bu projeyle öğrencilerin geleceğine katkıda bulunmayı ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code