17 Mart 2026 Salı
DOLAR 44.22 ₺
EURO 50.94 ₺
STERLIN 59.00 ₺
G.ALTIN 7,112.30 ₺
BTC 75,375.13 $
ETH 2,352.94 $
BİST 0.00

    Kocaeli'de Çanakkale Ruhu Yeniden Canlanıyor: Tarihin Kalbine Dokunan Sergi Açıldı!

    GündemKocaeli 18
    Yayınlama: 17 Mart 2026 Salı 10:35 Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Kocaeli, Çanakkale Zaferi'nin 111. yılını Dr. Sertaç Kayserilioğlu'nun eşsiz koleksiyonuyla kutluyor! Şehit mektuplarından savaş kalıntılarına, tarihin derinliklerine yolculuk edecek bu özel sergiyi kaçırmayın.

    Kocaeli'de Çanakkale Ruhu Yeniden Canlanıyor: Tarihin Kalbine Dokunan Sergi Açıldı!

    Kocaeli, tarihin en şanlı destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'ni, ruhunu yaşatan eşsiz bir sergiyle anmaya hazırlanıyor. Dr. Sertaç Kayserilioğlu'nun yıllar süren titiz çalışmasıyla bir araya getirilen "Çanakkale İçinde Vurdular Beni" koleksiyonu, İzmit Millet Bahçesi Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Cephe gerisinden savaş fotoğraflarına, kahramanlık destanlarının yazıldığı o günlerden kalma objelere kadar pek çok detayı barındıran bu sergi, geçmişle güçlü bir bağ kurmanızı sağlayacak. Özellikle yürekleri dağlayan şehit mektuplarının sergilendiği bölümde, Yüzbaşı Kazım Bey'in veda mektubu gibi eşsiz parçalar, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak. Vatanın işgalden Cumhuriyete uzanan zorlu yolculuğunu gözler önüne seren bu anlamlı etkinliği kaçırmayın, 11 Nisan'a kadar açık olan sergide tarihe tanıklık edin.

    Tarih yazarı Dr. Sertaç Kayserilioğlu’nun koleksiyonundan oluşan “Çanakkale İçinde Vurdular Beni” adlı sergi 18 Mart Çarşamba günü (yarın) saat 13.30’da açılacak. Büyük Zaferin 111. yılına anlam katacak olan koleksiyona, İzmit Millet Bahçesi içindeki Sanat Galerisi ev sahipliği yapacak. Hazırlıkları titizlikle yürütülen sergi; vatanın işgalden Cumhuriyete kadar yaşadığı evreleri gelecek nesillere en gerçek şekliyle anlatacak. 18 Mart Çanakkale ruhunu her yönüyle gözler önüne serecek olan sergi, Dr.R.Sertaç Kayserilioğlu’nun yıllarca biriktirdiği objelerden oluşuyor.

    SERGİDE NELER VAR?

    Sergide; Çanakkale-Gelibolu’nun cephe gerisinden savaş fotoğrafları, fotokart ve kartpostallar, Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi Türk bayrakları, Hilal-i Ahmer bayrakları, askeri sancaklar, deniz mayını ve savaş kalıntıları, kağnı tekerlekleri, cephane sandıkları, top ve havan mermileri, silah ve silah parçaları, kılıç, süngü ve diğer yakın muharebe silahları, askeri ekipmanlar, askeri giysi ve aksesuarlar, madalyalar ve rozetler, askeri haberleşme araçları, optik cihazlar ve periskoplar, tıbbi ve cerrahi malzemeler, askeri mataralar ve sahra mutfağına ait araçlar, at koşum takımları, siper kazma araçları, dikenli teller, kişisel asker eşyaları, traş ve hijyen malzemeleri, tütün ve içecek malzemeleri, inanç objeleri, karargâh malzemeleri, askeri mektuplar, dönem gazeteleri ve çeşitli tarihi belge ile efemeralar yer alacak.

    ŞEHİT MEKTUPLARI YER ALIYOR

    Sergide ayrıca okunduğunda yürekleri dağlayan şehit mektupları da yer alacak. Özellikle 27 Nisan 1915’te Seddülbahir’de savaşırken şehit düşen Yüzbaşı Kazım Bey’in ailesine yazdığı veda mektubunun vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

    HANGİ GÜNLER ZİYARET EDİLEBİLİR?

    Özel koleksiyon 11 Nisan Cumartesi gününe kadar izlenebilinecek. Vatandaşlar bu tarihe kadar pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10.00 ile 20.00 arasında sergiyi gezebilecek. Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günü ise 12.00 ile 18.00 arasında ziyaretçi kabul edilecek.

    DR. KAYSERİLİOĞLU’NUN ÖZEL KOLEKSİYONU’NDAN

    Öte yandan sergi; araştırmacı-yazar ve koleksiyoner Dr. Sertaç Kayserilioğlu’nun koleksiyonundan seçilen objelerden oluşuyor. Uzun yıllar süren araştırma ve arşiv çalışmaları sonucunda oluşan serginin küratörlüğünü de Dr. Kayserilioğlu yapacak.

    DR. KAYSERİLİOĞLU KİMDİR?

    Dr. Sertaç Kayserilioğlu; Osmanlı Devleti’nin son dönemi, Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Uzun yıllardır tarihi belge, fotoğraf ve savaş objeleri üzerine koleksiyon çalışmaları yapmakta olan Dr. Kayserilioğlu, bu alanda ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan koleksiyonlara sahip. Çeşitli kitap ve araştırma çalışmalarının yazarı olan Dr. Kayserilioğlu’nun koleksiyonları farklı sergi ve etkinliklerde kamuoyuyla buluşturulmuş, aynı zamanda uluslararası koleksiyon yarışmalarında ödüller kazanmıştır.

    Kocaeli, Çanakkale Zaferi'nin 111. yıldönümünü kutlamak amacıyla İzmit Millet Bahçesi Sanat Galerisi'nde önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 'Çanakkale İçinde Vurdular Beni' başlıklı bu anlamlı koleksiyon, araştırmacı-yazar Dr. Sertaç Kayserilioğlu'nun yıllarca biriktirdiği objelerden oluşuyor ve 18 Mart'ta kapılarını açacak. Sergi, Çanakkale-Gelibolu cephesinden savaş fotoğrafları, Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi bayrakları, askeri ekipmanlar, deniz mayınları ve hatta siper kazma araçları gibi yüzlerce tarihi objeyi barındırıyor. Ziyaretçiler, özellikle Yüzbaşı Kazım Bey'in ailesine yazdığı veda mektubu gibi yürek burkan şehit mektuplarıyla o dönemin atmosferini derinden hissedecek. 11 Nisan Cumartesi gününe kadar pazartesi hariç her gün 10.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek olan bu sergi, gelecek nesillere vatanın kurtuluş mücadelesini en gerçek haliyle aktarmayı hedefliyor ve Dr. Kayserilioğlu'nun küratörlüğünde benzersiz bir tarih yolculuğu sunuyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code