8 Mayıs 2024 Çarşamba
DOLAR 32.27 ₺
EURO 34.70 ₺
STERLIN 40.33 ₺
ALTIN 2,397.09 ₺
BTC 62,089.04 $
ETH 2,980.05 $
BİST 10,261.26

Kocaeli'de Engelsiz Yaşam Merkezi İnşaatında Yoğun Çalışma Devam Ediyor

GündemYerelKocaeli 2
Yayınlama: 27 Nisan 2024 Cumartesi 09:25 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin engelli bireylere yönelik yatırımlarından biri olan İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çatı imalatları sürüyor. Projede ısı yalıtım imalatlarına devam ediliyor ve engelli bireylerin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan proje kapsamında birçok alan ve aktivite mevcut.

Kocaeli'de Engelsiz Yaşam Merkezi İnşaatında Yoğun Çalışma Devam Ediyor

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde hayata geçirilen İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatında yoğun bir çalışma devam ediyor. Engelli bireylerin sosyal yaşamda aktif rol alabilmeleri için özel olarak tasarlanan merkez, modern ve engelsiz bir yapısıyla dikkat çekiyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte engelli bireylerin hayatlarında önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri sosyal yaşamın içerisinde tutacak İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yoğun bir çalışma yürütüyor

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylere yönelik yatırımlarından biri olan İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çatı imalatı yapılıyor. Yapı adına uygun bir şekilde tüm engel grupları düşünülerek tamamen ‘engelsiz’ bir bina olarak inşa ediliyor.

ISI YALITIM İMALATLARI

İzmit Engelsiz Yaşam Merkezinde tüm bloklarda betonarme imalatları tamamlandı. Tüm bloklarda ahşap çatı imalatları ve çatı kaplama imalatları tamamlandı. Dış cephede ısı yalıtım imalatlarına devam ediliyor.

ENGELLİ BİREYLERE UYGUN PROJE

Vinsan Kampüsü içinde inşa edilen İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 9.609 metrekare alan üzerinde 6.176 metrekare kapalı alan olarak projelendirildi. Proje her tür engelliye uygun olacak şekilde zemin kat olarak planlandı. Tüm bloklarda betonarme imalatlar tamamlandı. Sarı avluda bulunan amfinin betonu döküldü. Çevre duvarı imalatlarına ve altyapı imalatlarına devam ediliyor. Tüm bloklarda alçı sıva imalatları, elektrik ve mekanik tesisatı imalatlarına devam ediliyor. A blokta çelik çatı imalatları tamamlandı.

 

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Yapının zemin katta bağımsız yaşam evi, spor salonu, hidroterapi havuzu, bay bayan soyunma-duş alanı, depo, yemekhane, mutfak, öğretmenler odası, mescid, tuvalet-lavabo, destek personel odası, depo, zihinsel engelliler grubu, koordinatör odası, duyu bütünleme odası, otizm grup eğitim odası, otizm bireysel eğitim odası, çocuk dinlenme odası ve oyun odası projede planlandı. Ayrıca bireyler ve çocuklar için terapi ve hobi amaçlı 875 metrekare ve 450 metrekarelik 2 adet avlu ve bir adet çocuk oyun alanı bulunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi projesi, engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak ve sosyal yaşam içerisinde aktif şekilde yer almalarını desteklemek amacıyla hayata geçiriliyor. Projede her türlü engelliye uygun olarak tasarlanmış alanlar bulunuyor ve engelli bireylerin farklı terapi ve hobi aktivitelerine katılma imkanı sağlanıyor. İnşaatın devam ettiği merkez, modern altyapısıyla engelsiz bir yaşamın merkezi olmaya aday.

İlk Yorumu Sen Yaz
code