3 Ekim 2025 Cuma
DOLAR 41.69 ₺
EURO 48.97 ₺
STERLIN 56.13 ₺
G.ALTIN 5,179.17 ₺
BTC 118,606.99 $
ETH 4,364.98 $
BİST 10,990.16

    Konya'dan Gazze'ye Tarihi Destek: Başkan Altay'dan Maaş, Şirketlerden Ciro Bağışı!

    GündemKonya 4
    Yayınlama: 3 Ekim 2025 Cuma 11:20 Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gazze'deki soykırıma dikkat çekerek maaşını ve belediye şirketlerinin günlük cirosunu bağışlayacağını açıkladı. Bu anlamlı dayanışma örneği, tüm Türkiye'ye örnek teşkil ediyor.

    Konya'dan Gazze'ye Tarihi Destek: Başkan Altay'dan Maaş, Şirketlerden Ciro Bağışı!

    Konya, Gazze'ye yönelik eşi görülmemiş bir destek kampanyasıyla adından söz ettiriyor! Başkan Uğur İbrahim Altay'ın öncülüğünde başlatılan bu yardım seferberliği, sadece Konya'yı değil, tüm Türkiye'yi harekete geçirmeyi hedefliyor. İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı uygulamalarına karşı yükselen bu ses, mazlum Filistin halkının umudu olacak. Başkan Altay, bir aylık maaşını bağışlayarak örnek olurken, belediyeye ait şirketler de günlük cirolarını Gazze'ye bağışlayacak. Bu duyarlı davranış, diğer belediyeler ve şirketler için de bir ilham kaynağı olacağa benziyor. Gelin, Konya'nın bu anlamlı çağrısına kulak verin ve Gazze'deki kardeşlerimize destek olalım!

    UCLG, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Gazze’deki soykırımının ikinci yılında bir yardım kampanyasını başlattıklarını duyurarak 7’den 70’e herkesi bu kampanyaya katılmaya davet etti.

    “ÖZGÜR BİR FİLİSTİN İÇİN TÜM GAYRETİMİZİ SEFERBER EDİYORUZ”

    Katil İsrail rejiminin tüm insanlığın vicdanında derin yaralar açtığını ifade eden Başkan Altay, terör devleti İsrail’in uyguladığı soykırımın tarihin kirli sayfalarına adını yazdırdığını söyledi.

    Başkan Altay, “Bu soykırım sonucu 65 bine yakın Gazzeli kardeşimiz şehit olmuş, çoğu çocuk olmak üzere 500’e yakın Gazzeli ise açlıktan hayatını kaybetmiştir. Zulmün arşı titrettiği bu coğrafyada her çığlık, her gözyaşı bize adaletin, merhametin ve dayanışmanın ne kadar olduğunu yeniden hatırlatmaktadır. Bizler Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı zulmü yüreğimizin derinlerinde hissediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletlerde bir kez daha mazlum Filistinlilerin sesi olmuş, dünya beşten büyüktür diyerek adeta intifada ilan etmiştir. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu katliamların son bulması, kalıcı barışın sağlanması ve nehirden denize özgür bir Filistin için tüm gayretimizi seferber ediyoruz” diye konuştu.

    “1 AYLIK MAAŞIMI VE BELEDİYEMİZE AİT ŞİRKETLERİN 1 GÜNLÜK CİROSUNU GAZZE’YE BAĞIŞLIYORUZ”

    Başkanlığını yürüttüğü Dünya Belediyeler Birliği ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği başta olmak üzere tüm platformlarda bu meseleyi en üst düzeyde dile getirerek katil İsrail’in adalete hesap vermesi ve bölgede yeniden huzurun sağlanması için çaba gösterdiklerine dikkat çeken Başkan Altay, “Ancak ‘sözlerin en güzel fiiliyata dönüşendir’ diyerek Gazzeli kardeşlerimiz için yeni bir seferberliğe vesile olmak istiyoruz. Bu kapsamda 1 aylık maaşımı Kızılay aracılığıyla Gazze’ye bağışlayacağımı ilan ediyorum. Ayrıca şehrimizde faaliyet gösteren belediyemize ait tüm şirketler 1 günlük cirolarını, yönetici arkadaşlarımız ve belediye personelimiz de gönlünden geçeni Gazze’ye bağışlayacaktır. Ben tüm belediyelerimizi, şehrimizde faaliyet gösteren şirketleri, kadını, erkeği, çocuğu yaşlısıyla 7’den 70’ye tüm hemşehrilerimi bu iyilik ve dayanışma kervanına katılmaya çağırıyorum. Bizler medeniyetimizin bize öğrettiği paylaşma ve dayanışma ruhuyla bu çağrıyı yalnızca kendi şehrimize değil, tüm belediyelerimize, tüm şirketlerimize ve ülkemizin her ferdine yöneltiyoruz. Birlik olursak zalim kaybeder, mazlum kazanır. Gelin mazlum Filistin halkının yaralarını saralım. İnsanlığın onurunu hep birlikte ayağa kaldıralım” ifadelerini kullandı.

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın Gazze'ye yönelik başlattığı destek kampanyası, Filistin halkının yaşadığı zorlu koşullara dikkat çekmeyi amaçlıyor. Başkan Altay, uluslararası platformlarda Filistin'in haklı davasını savunurken, aynı zamanda somut adımlar atarak Gazze'ye yardım eli uzatıyor. Kızılay aracılığıyla yapılacak bağışlar, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu kampanya, Türkiye'nin Filistin'e olan sarsılmaz desteğinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor ve diğer belediyeler, şirketler ve vatandaşlar için de bir dayanışma çağrısı niteliği taşıyor. Konya'nın bu anlamlı girişimi, Gazze'deki yaraların sarılmasına katkıda bulunacak ve insanlığın vicdanında önemli bir iz bırakacaktır.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code