16 Ekim 2026 Cuma
DOLAR 49.53 ₺
EURO 55.86 ₺
STERLIN 66.16 ₺
G.ALTIN 6,659.27 ₺
BTC 80,722.21 $
ETH 2,357.19 $
BİST 0.00

    Kuvvetli Yağışlar Sapanca Gölü’nü Yükseltti: 17 Milyon Metreküp Su Kazandırıldı

    GündemSakarya 12
    Yayınlama: Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ ekipleri, iki gündür etkisini sürdüren kuvvetli yağışların yol açtığı taşkın ve su baskınlarına karşı yaklaşık 36 saattir aralıksız çalışıyor. Zorlu hava koşullarına rağmen sahada görev yapan ekipler, yaşamın normale dönmesi için tüm imkânlarını seferber etti.

    Kuvvetli Yağışlar Sapanca Gölü’nü Yükseltti: 17 Milyon Metreküp Su Kazandırıldı

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), iki gündür etkisini sürdüren kuvvetli yağışların neden olduğu taşkın, su baskını ve heyelanlara karşı sahadaki çalışmalarına devam ediyor.

    Yaklaşık 36 saattir aralıksız görev yapan ekipler, yüzlerce ihbara cevap verdi, mahsur kalan onlarca vatandaşın kurtarılması için mesai harcadı.

    Açıklanan rapora göre kuzeyde metrekareye toplam 803 kilogram, şehir merkezinde 285 kilogram, Sapanca’da ise 128 kilogram yağış ölçüldü.

    SAPANCA GÖLÜ 34 SANTİMETRE YÜKSELDİ

    Sapanca Gölü’nde ise yağışlar öncesi 29,89 metre olarak ölçülen göl seviyesi 36 saatte 34 santimlik artışla 30,23 metreye ulaştı. Göl havzasına ise 1 milyon 133 bin kişinin 1 aylık su ihtiyacına denk gelen 17 milyon metreküp su katkısı sağlandı. Son 36 saatte kuzey ilçelerinde metrekareye yaklaşık 803 kilogram yağış düşerken, şehir merkezindeki ölçüm noktalarında 285 kilogram, Sapanca’da ise 128,7 kilogram yağış kaydedildi.

    36 SAATTİR SAHADAN AYRILMADILAR

    Kuvvetli yağışın etkili olduğu saatlerde SASKİ ekipleri Genel Müdür Seyit Sakallıoğlu’nun koordinasyonunda gece gündüz demeden görev yaptı.

    Şiddetli yağışların neden olduğu heyelanlar ve dere taşkınları, bazı altyapı hatlarında arızalara yol açtı ve ekipler sorunları gidermek, hizmetin devamlılığını sağlamak için tüm kadrosuyla sahaya indi.

     

     

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code