Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Türkiye'nin ve bölgenin kritik bir süreçten geçtiği bu dönemde siyasetçilerin kullandığı dilin önemine dikkat çekti. Arıkan, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, siyasetin bir çatışma aracı değil, sükunet ve uzlaşı zemini olması gerektiğini vurguladı. Ülkenin birliğe ve siyasetin sükunete ihtiyacı olduğunu belirten Arıkan, iktidar ve muhalefeti kamplaşma ve gerginliği tırmandırma çabalarından uzak durmaya davet etti. Arıkan ayrıca, mera yönetmeliğindeki değişikliği eleştirerek kırsalın tasfiye edildiğini iddia etti ve Hindistan-Pakistan arasındaki gerginliğe değinerek Türkiye'nin D-8 ülkeleriyle birlikte Pakistan'a destek vermesi gerektiğini söyledi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Türkiye ve bölgenin kritik bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, iktidar ve muhalefetin kullandığı dile dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
“Türkiye’nin birliğe, siyasetin sükunete, siyasi öznelerin suhulete ihtiyacı var. Meclis’te ifade ediyorum, yumruk siyaset aracı, siyaset çatışma aracı değildir. İktidar kamplaşma, muhalefet gerginlik yükseltme alanı değildir” dedi.
?ref_src=twsrc%5Etfw">May 7, 2025TBMM Grup Toplantısı https://t.co/4ulxpEO2ST
— Saadet Partisi (@SaadetPartisi) Tweeti Göster
MERA YÖNETMELİĞİ ELEŞTİRİSİ
Arıkan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mera yönetmeliğindeki değişikliği eleştirerek, “Bu masum bir arazi yönetimi değişikliği değil. Kırsal tasfiye ediliyor, hayvancılık bitiriliyor. ‘Yatırıma açıyoruz’ denilerek yapılan bu değişiklikler, köylüyü kendi köyünde kiracı yapacak” iddiasında bulundu.
Hindistan ve Pakistan arasındaki son gelişmelere değinen Arıkan, Hindistan’ın gerginliği sıcak çatışmaya çevirmesinden endişe duyduklarını belirtti.
Pakistan’ın meşru müdafaa hakkını savunan Arıkan, “Türkiye, D-8 üyesi ülkeleri bir araya getirerek Pakistan’a yönelik saldırıları masaya yatırmalı. Hindistan’ın saldırgan tutumu son bulmalı, bölge kaosa sürüklenmemeli. Pakistan’a siyasi ve diplomatik destek açıkça verilmeli” çağrısı yaptı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, siyasetin dilinin yumruk değil, sükunet olması gerektiği çağrısında bulundu. Arıkan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak siyasi aktörleri itidale davet etti. Konuşmasında mera yönetmeliğindeki değişikliği eleştiren Arıkan, bu durumun kırsalın tasfiyesine yol açacağını savundu. Ayrıca, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginliğe değinerek Türkiye'nin Pakistan'a diplomatik destek vermesi gerektiğini belirtti. Arıkan'ın açıklamaları, Türkiye'nin iç ve dış politikadaki hassas dengelerini göz önünde bulundurarak yapıcı bir diyalog çağrısı olarak değerlendiriliyor.