Türkiye, 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yoğun çalışmaları sonucu, deprem bölgesinde inşa edilen konutlar hızla tamamlanıyor. Bu çalışmaların en somut örneği, Malatya'da gerçekleştirilecek olan 300 bininci afet konutu teslim töreni olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat katılımıyla gerçekleşecek bu tarihi an, depremzede vatandaşlarımıza yeni bir başlangıç umudu verecek. Törende, konutların anahtarları hak sahiplerine teslim edilecek ve deprem bölgesindeki yeniden yapılanma sürecinde önemli bir adım daha atılmış olacak. "Asrın İnşasında 300 Bin Yuva Tamam" sloganıyla düzenlenecek tören, Türkiye'nin dayanışma ve yeniden inşa gücünü bir kez daha gözler önüne serecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından devam eden inşa çalışmalarında önemli bir eşik olan 300 bininci afet konutunun tamamlandığını açıkladı.
“Asrın İnşasında 300 Bin Yuva Tamam” sloganıyla 6 Eylül 2025 Cumartesi günü saat 16.00’da Malatya’da düzenlenecek törenle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Kurum, 300 bininci konutun anahtarını hak sahiplerine teslim edecek.
Bakan Kurum, paylaşımında, “300 bininci yuvamız tamam. Bir kez daha sevince, heyecana, umuda ortak oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 300 bininci konutumuzun anahtarını Malatyalı kardeşlerimizle teslim ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sosyal medya üzerinden duyurduğu üzere, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan afet konutu inşa çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Malatya'da 6 Eylül 2025 tarihinde düzenlenecek törenle 300 bininci konutun anahtarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hak sahiplerine teslim edilecek. Bakan Kurum, bu önemli gelişmeyi "300 bininci yuvamız tamam" sözleriyle müjdeledi ve törene tüm vatandaşları davet etti. Bu teslimat, depremzedelerin barınma sorununa önemli bir çözüm sunarken, bölgedeki normalleşme sürecine de katkı sağlayacak.