19 Haziran 2025 Perşembe
DOLAR 39.53 ₺
EURO 45.40 ₺
STERLIN 53.14 ₺
G.ALTIN 4,277.21 ₺
BTC 104,833.15 $
ETH 2,520.99 $
BİST 9,196.13

    Merhamet ve Emek Ödülleri Sahiplerini Buldu: İşte O Kahramanlar!

    YerelAnkara 5
    Yayınlama: 18 Haziran 2025 Çarşamba 20:00 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Cumhur Haber Ajansı'nın düzenlediği 6. Merhamet ve Emek Ödülleri, toplumun kahramanlarını onurlandırdı. Törende duygusal anlar yaşandı ve iyiliğin önemi vurgulandı.

    Merhamet ve Emek Ödülleri Sahiplerini Buldu: İşte O Kahramanlar!

    Cumhur Haber Ajansı tarafından organize edilen 6. Merhamet ve Emek Ödülleri töreni, Ankara'da gerçekleşti. Toplumun sessiz kahramanlarına adanan bu anlamlı gece, unutulmaz anlara sahne oldu. Ödül alan isimler, yaptıkları fedakarlıklarla insanlığa örnek teşkil ediyor. Törene katılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın dikkat çeken eleştirileri ve ödül alan kahramanların hikayeleri, geceye damgasını vurdu. İyiliğin ve merhametin öneminin vurgulandığı bu özel etkinlik, umudu yeşertti.

    ANKARA-BHA

    Cumhur Haber Ajansı tarafından düzenlenen 6. Merhamet ve Emek Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

    Törene TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, İçişleri eski Bakanı Murat Başeskioğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa ile milletvekilleri ve davetliler katıldı.

    Cumhur Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Seyfi Uzunkök törende yaptığı konuşmada “Toplumun gerçek kahramanlarını onurlandırdığımız ve insanlık adına unutulmaz anları paylaştığımız için mutluyuz” dedi.

    TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ise törende yaptığı konuşmada iyiliğin iyi olduğunu söyledi. ‘Merhamete ihtiyacımız var’diyen Arınç törene AK Partili Milletvekillerinin katılmamasını eleştirdi. Arınç şöyle konuştu:

    “AK Partili isimleri aramızda görmek isyerdik. Kastamonu İl başkanımız buradaymış. Allah razı olsun, iyi ki varsınız. Ben kendime örnek gösteremem, işte o kendisi, ben varım ya, yeter diyor. Yetmez. Yetmez. 300 milletvekili olan bir siyasi partinin, 5 milletvekilinin grup başkan vekili olduğu bir partinin, ben 25 sene milletvekili olarak görev yapmış bir insan olarak, sorumluluğu taşıdıklarına inanıyorum. Her yere gelecekler, koşacaklar, temsil edecekler, bulunacaklar. O görevi ben ne kadar yapıyorum çok emin değilim, ama yapmalarını arzu ederdim. Gelenlere teşekkür ediyorum”

    Ödül alan isimler şöyle;

    KIVANÇ KAŞIKÇI – ÇANAKKALE

    Denize düşen 70 yaşındaki adamı kurtarıp sessizce kaybolan genç, Özel Kuvvetler’de görevli olduğu için adını gizli tuttu; iki yıl sonra şehit düştüğünde, herkes o isimsiz kahramanın Kıvanç Kaşıkçı olduğunu öğrendi.

    BÜŞRA DURMAZ – İSTANBUL

    Acil tıp teknisyeni, ambulansa alınan terk edilmiş bir bebeği kendi sütüyle emzirerek hayata tutunmasını sağladı; insanlığın umudu oldu.

    AHMET OKÇU – GAZİANTEP

    Lise öğrencisi, yolda bulduğu 150 gram altını hiç tereddüt etmeden polise teslim ederek dürüstlüğüyle örnek bir insanlık dersi verdi.

    HAVVA AYDANUR ERTUĞRUL – KONYA

    Acil tıp teknisyeni, depremzede bir gencin “kitaplarım enkazda kaldı” demesiyle yola çıktı, Hatay’da onlarca okula kütüphane kurarak binlerce çocuğun geleceğine ışık tuttu.

    MUHARREM KİRAZ – SAKARYA

    Cami imamı, ibadet sırasında kendini öldürmeye çalışan bir genci cesurca müdahaleyle hayata döndürdü; bir canı kurtardı.

    MURAT GENÇ – ERZURUM

    Gazeteci, yüzme bilmemesine rağmen şelaleye düşen üç kişiyi canı pahasına kurtararak cesaretin ve insanlığın gerçek tanımını yazdı.

    MEVLÜT ŞEN – NEVŞEHİR

    Geçirdiği ameliyat sonrası susuzluğun ne demek olduğunu en iyi anlayan emekli, yıllardır dağlara su ve yiyecek taşıyarak yabani hayvanların sesi, vicdanı ve umudu oldu.

    KAZIM BUDAK – İSTANBUL

    Namıdiğer Pala Dayı, 45 tonluk iş makinesini deprem bölgesine yetiştirmek için hız saatini peçeteyle kapatıp süratle Elbistan’a ulaşarak zamanla yarıştı; insanlık için gaza bastı.

    TURAN İKİNCİ – ELAZIĞ

    72 yaşındaki emekli, yük taşımadığı için kırsalda terk edilen yaşlı bir eşeğe 21 yıldır sadece merhametle ve sevgiyle bakarak insanlığa vicdan dersi verdi.

    YASİN OYANIK – ANKARA

    Namıdiğer Ankara Abisi, kapı kapı dolaşarak başladığı iyilik yolculuğunu kurduğu dernekle büyüttü; binlerce ihtiyaç sahibine umut, çocuklara neşe oldu.

    SELÇUK DERELİ – ANKARA

    Eski futbol hakemi, restoranda nefes borusu tıkanan bir kadına Heimlich manevrası uygulayarak saniyelerle yarıştı; bir hayatı yeniden başlattı.

    ASADULLAH HAKİMİ – KARABÜK

    İnşaat işçisi, simit bulamadığı için bir saat beklemeye razı olan vatandaşa kendi simidini vererek gönül sofralarını hatırlattı; iyiliğin bazen bir lokmayla başladığını gösterdi.

    GÜLSEREN AYKANAT – HATAY

    Depremde yaralanmasına ve yakınlarını kaybetmesine rağmen kendi acılarını bir kenara bırakıp gönüllü ekibiyle yüzlerce çocuğa umut olan ev hanımı, Hatay’ın “Beyaz Meleği” oldu.

    CANBERK ÖZATA – ANKARA

    Veri giriş personeli olarak görev yaptığı hastanede yalnızca işlemleri değil, hastaların kalbini de yöneten biri; güler yüzü ve içten ilgisiyle adeta herkesin ailesinden biri oldu.

    Cumhur Haber Ajansı'nın düzenlediği Merhamet ve Emek Ödülleri, Ankara'da gerçekleşen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Törende, denize düşeni kurtaran gençten, terk edilmiş bebeği emziren sağlık çalışanına, bulduğu altını polise teslim eden öğrenciden, deprem bölgesinde kütüphane kuran gönüllüye kadar birçok kahraman ödüllendirildi. TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın eleştirileriyle de dikkat çeken tören, iyiliğin ve merhametin toplumsal önemine vurgu yaptı. Ödül alanların hikayeleri, insanlığa umut aşıladı ve unutulmaz anılarla dolu bir geceye imza atıldı.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code