3 Mayıs 2024 Cuma
DOLAR 32.36 ₺
EURO 34.89 ₺
STERLIN 40.53 ₺
ALTIN 2,389.10 ₺
BTC 61,986.17 $
ETH 3,083.40 $
BİST 10,276.88

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Koltuğunu 11 Yaşındaki Irmak'a Devretti

Yaşam 3
Yayınlama: 23 Nisan 2024 Salı 14:39 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak Gölbaşı İnönü Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Irmak Genç'e devretti. TBMM'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerle buluşan Bakan Tekin, öğrenciyle birlikte makam odasına gitti. Irmak Genç, Türkiye Cumhuriyeti'nin Millî Eğitim Bakanı olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, dünya çocuklarını sevi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Koltuğunu 11 Yaşındaki Irmak'a Devretti

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu yaşayan öğrencilerle bir araya geldi. Heyecan dolu anlara tanıklık ettiğimiz etkinlikte Bakan Tekin, koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti. Gençlerin geleceğe dair umutlarını işte böyle güçlü bir gün kutlamasıyla taçlandırmış olduk.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak Gölbaşı İnönü Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Irmak Genç'e devretti.

ANKARA (İGFA) - TBMM'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli okullardan gelen öğrencileri kabul etti.
 
Anıtkabir ve TBMM'deki törenlerin ardından Bakanlığa gelen Tekin, burada ellerinde Türk bayrakları taşıyan çocuklarca karşılandı. Çocuklar, bando takımı eşliğinde Bakan Tekin'e makam odasına kadar eşlik etti. Kendisini ziyarete gelen öğrencilerle bir süre sohbet eden Tekin, makamını temsili olarak Gölbaşı İnönü Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Irmak Genç'e devretti.
 
Bakan Tekin, "23 Nisan, hem çocukların hem de milletin bayramı. İkisi aynı anda olunca bütün milletimiz 86 milyonun tamamı bayram etmiş oluyor. Artık bundan sonra yeni Millî Eğitim Bakanımız burada. İnşallah, bundan sonra sizin için güzel kararlar alır." değerlendirmesinde bulundu.


 
Minik Bakan Genç, dünyanın en güzel ülkelerinden birinin varisleri olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
 
Makama geçtiği andan beri Türkiye Cumhuriyeti'nin Millî Eğitim Bakanı olmanın, bu sorumluluğu taşımanın heyecanını, biraz da olsa anlama imkânı bulduğunu dile getiren Genç, "Elimden gelse ben de bütün çocukları, tüm arkadaşlarımı hemen en iyi standartlara kavuşturmak isterim. Burada nasıl çalışıldığını gördüm ve eğitim imkânlarının her geçen gün daha iyiye gideceğine inanıyorum. Elbette benim de bir çağrım var: Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel günde tüm dünya çocuklarını sevincimize ortak olmaya ve birlikte dünyamızı daha sürdürülebilir, daha adil, daha mutlu bir yer yapmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelerek koltuğunu temsili olarak 11 yaşındaki öğrenciye devretti. Bu anlamlı gün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın umut dolu bakışlarıyla taçlandı. Irmak Genç ise kendisine verilen sorumluluktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirerek, eğitim konusunda kararlı ve umut dolu bir mesaj verdi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code