Mersin Spor Kulübü (MSK), Avrupa arenasında adını altın harflerle yazdırdı! Basketbol Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz, deplasmanda Filou Oostende'yi dize getirerek tarihi bir galibiyete ulaştı. Bu zafer, MSK'nın Avrupa kupalarındaki ilk galibiyeti olması sebebiyle büyük önem taşıyor. Takımın başantrenörü Can Sevim ve başarılı oyuncu Justin Cobbs, galibiyetin ardından duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Mersin'e zaferle dönen Carettalar, şimdi gözünü ligdeki Tofaş maçına dikti. Bu tarihi anlara tanıklık edin ve MSK'nın zafer yolculuğunu yakından takip edin!
Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin yanı sıra bu sene ilk kez katıldığı Avrupa Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde de Güney bölgesini temsil eden tek erkek basketbol takımı olan MSK, Avrupa Basketbol Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda oynadığı 2. maçtan galibiyet ile ayrıldı. Belçika’nın Filou Oostende takımı ile deplasmanda karşı karşıya gelen Carettalar, mücadeleyi 104-86’lık skorla galip tamamladı.
Maç boyunca üstünlüğü elden bırakmadılar
Maça; Gabriel Olaseni, Justin Cobbs, Ronald March, Pako Cruz ve Jack White ilk 5’i ile başlayan temsilcimiz, ilk periyodu 17-30 önde tamamladı. 2. periyotta ev sahibi ekibinin toparlanma çabalarına karşın oyun disiplininden kopmayan Carettalar, soyunma odasına 48-49 önde gitti. 3. çeyrekte de üstün oyununu sürdüren ve skorer oyuncuları ile önemli atışları sayıya çevirmeyi başaran MSK, son periyoda 64-73 önde başladı. Savunmada ve hücumda doğru hamleler yaparak mücadelesini devam ettiren Carettalar parkeden 86-104 skorla ayrılarak, Avrupa’daki ilk galibiyetini aldı.
Sevim: “Tarihimizdeki ilk Avrupa galibiyetimiz”
Maç sonrası değerlendirmede bulunan Başantrenör Can Sevim, elde edilen galibiyetten memnun olduğunu belirterek, “Maça hücumda çok iyi başladık ve erken ritim bulduk. Ancak 2. çeyrekte savunmamız olması gereken seviyede değildi. Bu da rakibin kendi evlerinde oynamanın da avantajıyla geri dönmesine neden oldu. Neyse ki 3. çeyrekte tekrar hücumda toparlandık, farkı koruduk ve maçı iyi bitirdik” dedi.
Galibiyetin MSK’nın tarihindeki ilk Avrupa galibiyeti olduğuna dikkat çeken Sevim, “Bu galibiyet kulübümüz için çok önemliydi. Çünkü bu galibiyet tarihimizdeki ilk Avrupa galibiyetimiz. Bizim için gerçekten büyük anlam taşıyor. Bu sonuçla 2. tura yükselme şansımızı koruyoruz ve bunun için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca Oostende takımı ve teknik ekibine de teşekkür etmek istiyorum. Bizi çok sıcak karşıladılar ve oldukça misafirperver davrandılar. Bu konukseverlikleri için kendilerine teşekkür ederim” diye konuştu.
Cobbs: “İyi bir takım basketbolu oynadık ve kazandık”
Takımın skorer oyuncularından Justin Cobbs da yaptığı değerlendirmede sonuçtan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bence çok iyi bir takım oyunu sergiledik. Sahada yüksek bir enerjiyle oynadık. Bu maçın bizim için ne kadar önemli olduğunu konuşmuştuk ve bence ilk çeyrekte bu enerjiyi çok iyi yansıttık. Farkı erkenden açtık ancak 2. çeyrekte enerjimizi bir miktar kaybettik. Neyse ki 2. yarıda yeniden ritmimizi bulduk, iyi bir takım basketbolu oynadık ve kazandık. Bu galibiyetten dolayı mutluyum” ifadelerine yer verdi.
Avrupa’daki ilk galibiyetin ardından Mersin’e dönen Carettalar, 19 Ekim Pazar günü saat 18.00’da konuk edeceği Tofaş maçının hazırlıklarına başladı.
MSK Erkek Basketbol Takımı, Belçika deplasmanında sergilediği üstün performansla Avrupa'daki ilk galibiyetini hanesine yazdırdı. Maç boyunca skor üstünlüğünü koruyan Carettalar, özellikle hücumdaki etkili oyunuyla dikkat çekti. Başantrenör Can Sevim, bu galibiyetin kulüp tarihindeki ilk Avrupa zaferi olduğunu vurgulayarak, 2. tura yükselme şanslarını koruduklarını belirtti. Justin Cobbs ise takım oyunu ve yüksek enerji sayesinde galibiyete ulaştıklarını ifade etti. Mersin'e dönen MSK, ligdeki Tofaş maçı hazırlıklarına başladı.