26 Ağustos 2025 Salı
DOLAR 41.03 ₺
EURO 47.78 ₺
STERLIN 55.34 ₺
G.ALTIN 4,472.26 ₺
BTC 109,744.21 $
ETH 4,414.66 $
BİST 11,529.81

    Nazım Hikmet Mudanya’da sanatla anıldı

    YaşamYerelBursa 8
    Yayınlama: 4 Haziran 2024 Salı 11:58 Kaynak: İGF Haber Ajansı

    Nazım Hikmet Mudanya’da sanatla anıldı

    Yaşamı boyunca memleket sevgisini haykırmış, Türk ve dünya edebiyatının önemli ismi Nazım Hikmet Ran, 61’inci ölüm yılında Mudanya’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

    BURSA (İGFA) - Hürriyet, kardeşlik ve memleket sevdası şiirleriyle belleklerde yer edinen, umudun ve direnişin şairi Nazım Hikmet Ran, ölümünün 61’inci yılında Mudanya’da şiirler ve şarkılar ile anıldı. Mudanya Belediyesi tarafından Mütareke Meydanı’nda gerçekleştirilen anma etkinliğine Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, CHP İlçe Başkanı Furkan Atalay, belediye başkan yardımcısı Baran Güneş, belediye meclis üyeleri ve Mudanyalılar katılım sağladı. “Bu Hasret Bizim” sloganıyla düzenlenen anma etkinliği, belediye başkan yardımcısı Baran Güneş’in Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi müfettişiyle yaşadığı bir olayı anlatması ile başladı. Şair ve yazar Sezai Sarıoğlu ve müzisyen Şenol Morgül seslendirdikleri şiir ve şarkılarla Nazım Hikmet’in Bursa yıllarını anlatırken, etkinlikte sahne alan Grup Nehir ise Nazım Hikmet ile özdeşleşen şarkıları Mudanyalılar ile birlikte seslendirdi.


    Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Bu akşam şarkılar ve şiirlerle Nazım’ı bir kez daha tanıdık, onunla bir kez daha tanıştık. Tüylerimiz diken diken, değerli sanatçılarımızı dinledik. Nazım sevgisi içimizden eksik olmasın. Bu akşam bizlerle birlikte olan kıymetli dostlarımıza ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code