25 Ağustos 2025 Pazartesi
DOLAR 41.00 ₺
EURO 48.02 ₺
STERLIN 55.44 ₺
G.ALTIN 4,439.71 ₺
BTC 113,033.24 $
ETH 4,732.46 $
BİST 11,489.91

    Nilüfer'de Kaçak Yapılara Geçit Yok! Akçalar'da 2 Yapı Yıkıldı

    Gündem 12
    Yayınlama: 25 Ağustos 2025 Pazartesi 15:45 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı

    Nilüfer Belediyesi, Akçalar'da kaçak olduğu tespit edilen, iş yeri ve depo olarak kullanılan toplam 1012 metrekarelik iki yapıyı yıktı. İmar ihlallerine karşı sıfır tolerans!

    Nilüfer'de Kaçak Yapılara Geçit Yok! Akçalar'da 2 Yapı Yıkıldı

    Nilüfer Belediyesi, imar mevzuatına aykırı yapılaşmaya karşı amansız mücadelesini sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen ihbarlar ve rutin denetimler sonucu tespit edilen kaçak yapılar, yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından bir bir yıkılıyor. Son olarak Akçalar Mahallesi'nde gerçekleştirilen operasyonla, ticari bir işletme ve kaçak bir depo yerle bir edildi. Nilüfer Belediyesi'nin kararlılığı, ilçenin estetiğini ve planlı gelişimini koruma amacını taşıyor. Kaçak yapılaşmaya karşı verilen bu mücadele, Nilüfer'in geleceği için büyük önem arz ediyor. Bu tür operasyonların devam edeceği ve imar kurallarına uymayanlara göz açtırılmayacağı vurgulanıyor.

    Nilüfer Belediyesi, kaçak yapılaşmayla mücadelesi kapsamında Akçalar Mahallesi’nde, iş yeri ve depo olarak kullanılan toplam bin 12 metrekarelik imara aykırı iki yapının yıkımını gerçekleştirdi.

    Nilüfer Belediyesi, kaçak yapılaşmayla mücadelesi kapsamında Akçalar Mahallesi’nde, iş yeri ve depo olarak kullanılan toplam bin 12 metrekarelik imara aykırı iki yapının yıkımını gerçekleştirdi.

    Nilüfer Belediyesi, ilçe sınırları içinde imar mevzuatına aykırı yapılaşmaya geçit vermemekteki kararlılığını sürdürüyor. Hem vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren hem de kendi rutin denetimleriyle kaçak yapıları tespit eden ekipler, son olarak Akçalar Mahallesi’nde iki kaçak yapıyı yıktı.

    Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Akçalar Mahallesi’nde imara aykırı olduğu tespit edilen iki ayrı yapı için yasal süreç tamamlanarak yıkım kararı alındı. Bu doğrultuda harekete geçen ekipler, ilk olarak 1000 metrekarelik bir alana inşa edilmiş ve iş yeri olarak faaliyet gösteren kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

    Aynı bölgedeki ikinci yıkım işleminde ise bir hanenin yanına eklenti olarak inşa edilen 12 metrekarelik kaçak depo yıkıldı.

    Polis ve zabıta ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen her iki yıkım da herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandı.

    Nilüfer Belediyesi, Akçalar Mahallesi'nde gerçekleştirdiği yıkımlarla kaçak yapılaşmaya karşı net bir mesaj verdi. İş yeri olarak kullanılan 1000 metrekarelik yapı ve bir haneye ek olarak inşa edilen 12 metrekarelik depo, imar mevzuatına aykırılıkları nedeniyle yıkıldı. Polis ve zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yıkımlar sorunsuz tamamlandı. Bu operasyon, Nilüfer Belediyesi'nin kaçak yapılaşmayla mücadelesinin sadece bir örneği. Belediye, ilçe genelinde imar kurallarına aykırı yapılara karşı denetimlerini sıkılaştırarak, vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlamayı hedefliyor. İmar planlarına uygun olmayan yapılaşmaya izin verilmeyeceği ve benzeri uygulamaların devam edeceği belirtildi.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code