Ordu Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ünye ilçesinde yaşanan içme suyu sıkıntısına kalıcı çözüm getirmek amacıyla başlatılan proje, Gölcüğez, Kadılar, Yiğit ve Tepeköy mahallelerini kapsıyor. Yıllardır süren tankerle su taşıma sorununa son verecek olan bu önemli yatırım, bölge halkının yüzünü güldürecek. Proje tamamlandığında, bölge sakinleri kesintisiz ve temiz içme suyuna kavuşacak. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu tür yatırımların vatandaşların refahı için hayati önem taşıdığını vurguladı.
ORDU-BHA
Ordu'da alt ve üstyapı çalışmalarına ara vermeden devam eden Büyükşehir Belediyesi, OSKİ marifetiyle Ünye ilçesinde 4 mahallenin içme suyu problemini kalıcı olarak çözüme kavuşturuyor. Toplam 5 bin metre yeni içme ve 5 bin metre isale hattı sonrası Ünye ilçesi, Gölcüğez, Kadılar, Yiğit ve Tepeköy Mahallelerindeki 1000 abone temiz ve kalıcı içme suyuna kavuşmuş olacak.
19 ilçede yatırımlara hız veren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların en önemli ihtiyaçları arasında yer alan içme suyu yatırımlarına da hız verdi. Altyapısı eski olan ve sık arızalanan 4 mahallenin içme suyu altyapısını sil baştan yenilemek için düğmeye basan ekipler, aşırı kuraklık ve su arızaları nedeniyle yılda 700 tanker su sevkiyatı yapılan mahallelerin içme suyu hattını sil baştan yeniliyor. Yoğun tempo ile devam eden çalışmada 2 bin 850 metrelik hat çalışması tamamlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in talimatları ile geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalarda ekipler 5'te 3'lük bölümü tamamladı. Temponun her geçen gün arttığı çalışmada ekiplerin Ekim ayı ortasına kadar tamamlanması ve evlere abone bağlantısı yapması bekleniyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye'nin Gölcüğez, Kadılar, Yiğit ve Tepeköy mahallelerindeki içme suyu sorununu çözmek için harekete geçti. Eski ve yetersiz altyapı nedeniyle sürekli arızalar yaşanan ve kuraklık dönemlerinde tankerlerle su taşınan bölgeye, toplam 5 bin metre içme suyu ve 5 bin metre isale hattı döşeniyor. Çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanmış durumda ve Ekim ayı ortasına kadar tüm abonelerin yeni hatta bağlanması hedefleniyor. Bu proje ile 1000 abone, kesintisiz ve temiz içme suyuna kavuşacak, bölgedeki yaşam kalitesi önemli ölçüde artacak.