19 Mayıs 2024 Pazar
DOLAR 32.21 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.03 ₺
ALTIN 2,500.70 ₺
BTC 66,169.21 $
ETH 3,067.87 $
BİST 10,643.58

Paris'te Türk Kadın Bestecilerin Eserlerine Hayat Veren Konser

Dünya 150
Yayınlama: 7 Mart 2024 Perşembe 16:15 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

UNESCO Türkiye Daimi Temsilcisi Gülnur Aybet'in ev sahipliğinde düzenlenen konserde, Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın Besteciler albümü seslendirildi. Piyanist Güray Başol ve soprano Chimène Seymen, Cumhuriyet döneminin iki kadın bestecisi Nazife Aral Güran ve Yüksel Koptagel'in eserlerini yorumladı.

Paris'te Türk Kadın Bestecilerin Eserlerine Hayat Veren Konser

Paris Türkiye UNESCO Rezidansi'nda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Güray Başol’un Lila Müzik’ten çıkan "Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın Besteciler Nazife Aral Güran-Yüksel Koptagel" albümünün konseri düzenlendi.

İSTANBUL (İGFA) - UNESCO Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Prof. Dr. Gülnur Aybet'in ev sahipliğinde 6 Mart’ta düzenlenen geceye Amerika, Avustralya, Azerbaycan,  Pakistan, Katar’ın da aralarında bulunduğu birçok ülkeden davetlilerin yanı sıra albüme destek olan Yunus Emre Enstitüsü ve Kotan Grup temsilcileri de katıldı.

Piyanist Güray Başol albümde yer alan, Cumhuriyet döneminde doğmuş, farklı müzik tarzı ve eğitime sahip iki kadın bestecisinin eserlerini yorumladı. Soprano Chimène Seymen bestecilerimizin şan piyano eserlerini seslendirdi.

Gecenin en güzel anlarından biri, konserde eserleri seslendirilen,1931 doğumlu besteci ve piyanist Yüksel Koptagel'in dinleyiciler arasında bulunmasıydı. Büyükelçi Gülnur Aybet'in açılış konuşmasıyla başlayan ve müzik ziyafetiyle devam eden gece, dinleyicilerin sanatçıları övgüyle kutlaması ile son buldu.

İlk Yorumu Sen Yaz
code