Türkiye'nin hızla büyüyen lastik sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek global şirket olan Prometeon Tyre Group, Türkiye operasyonlarının pazarlama yapılanmasının başına deneyimli bir ismi getirerek stratejik bir adım attı. 10 yılı aşkın Prometeon deneyimiyle öne çıkan Tuğba Başaran, bu kritik göreve atandı. Başaran'ın liderliğiyle Prometeon Türkiye'nin pazarlama stratejilerinde ne gibi yeniliklere imza atılacağı büyük bir merak konusu. Bu atamanın, şirketin sektördeki konumunu nasıl güçlendireceğini ve gelecek hedeflerine nasıl katkı sağlayacağını detaylıca öğrenmek için okumaya devam edin.
Prometeon’da 10 yılı aşkın deneyime sahip olan Tuğba Başaran, şirketin Türkiye pazarlama yapılanmasının başına geçti.
Tüm dünyanın endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek global şirketi Prometeon Tyre Group’da uzun yıllardır farklı görevlerde sorumluluklar üstlenen Tuğba Başaran, Mayıs ayı itibariyle Prometeon Türkiye Pazarlama Müdürü olarak atandı.
Tuğba Başaran, lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Kariyerine Pirelli bünyesinde başlayan Başaran, Ağ ve Sistem Yönetimi alanında görev aldıktan sonra, teknolojik altyapı birikimini satış sistemleri ve ticari pazarlama süreçlerine yönlendirdi. Pirelli’de yaklaşık 9 yıl görev yaptı.
Başaran, 2016 yılında Pirelli’nin endüstriyel lastik operasyonlarının ayrılmasıyla başlayan Prometeon’un bağımsız yapılanma sürecinde görev aldı ve kariyerini Prometeon bünyesinde sürdürdü. 10 yıldır Prometeon’da farklı bölgeleri Türkiye’den yöneterek dijital pazarlama, iletişim, marka yönetimi, satış operasyonları, ürün ve ticari pazarlama gibi geniş bir yelpazede liderlik üstlendi.
Yeni görevinde Tuğba Başaran, Prometeon Türkiye’nin pazarlama stratejilerine yön vererek şirketin büyüme hedeflerine katkı sağlamaya devam edecek.
Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı
Bu haberde, endüstriyel ve ticari lastik sektörünün global liderlerinden Prometeon Tyre Group'un Türkiye'deki önemli bir üst düzey ataması ele alınmaktadır. Uzun yıllardır Prometeon bünyesinde farklı bölgelerde liderlik görevleri üstlenen ve 10 yılı aşkın Prometeon deneyimine sahip Tuğba Başaran'ın Prometeon Türkiye Pazarlama Müdürü olarak atandığı duyuruldu. Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Başaran, kariyerine Pirelli'de başlamış ve ardından Prometeon'un bağımsız yapılanma sürecinde aktif rol almıştır. Dijital pazarlama, iletişim, marka yönetimi, satış operasyonları ve ticari pazarlama gibi geniş bir alanda uzmanlığı bulunan Tuğba Başaran'ın bu yeni göreviyle, Prometeon Türkiye'nin pazarlama stratejilerine yön vererek şirketin Türkiye pazarındaki büyüme hedeflerine önemli katkılar sağlaması beklenmektedir. Bu atama, Prometeon'un Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirme ve yenilikçi yaklaşımlarla sektördeki liderliğini pekiştirme vizyonunun bir parçası olarak değerlendirilmektedir.