17 Ekim 2025 Cuma
DOLAR 41.95 ₺
EURO 49.01 ₺
STERLIN 56.30 ₺
G.ALTIN 5,795.14 ₺
BTC 108,708.56 $
ETH 3,914.68 $
BİST 10,203.96

    Şahika Ercümen'den Rekor Dalışı! 107 Metreye İndi, Dünyayı Salladı!

    Yaşam 17
    Yayınlama: 17 Ekim 2025 Cuma 14:13 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı

    Milli sporcu Şahika Ercümen, serbest dalışta dünya rekoru kırdı! Nefes kesen dalışıyla 107 metreye ulaşarak tarihe geçti.

    Şahika Ercümen'den Rekor Dalışı! 107 Metreye İndi, Dünyayı Salladı!

    Türkiye'nin gururu Şahika Ercümen, Antalya Kaş'ta inanılmaz bir başarıya imza attı! Değişken ağırlık paletsiz kategoride 107 metreye dalarak dünya rekorunu kıran Ercümen, bu tarihi anı Cumhuriyetimizin 102. yılına ithaf etti. Rekor denemesi, canlı yayınla binlerce kişinin nefesini tutarak izlediği bir şölen havasında gerçekleşti. Ercümen'in bu başarısı, sadece bir spor zaferi değil, aynı zamanda barışa, doğaya ve kadına olan inancın da bir sembolü oldu. Gurur verici bu anlara tanıklık etmek için haberimizi okumaya devam edin!

    17 Ekim 2025 sabahı Antalya Kaş’ta gerçekleşen tarihi dalışta, milli sporcu, Birleşmiş Milletler “Sudaki Yaşam” Savunucusu ve Spor Toto Spor Kulübü sporcusu Şahika Ercümen, değişken ağırlık paletsiz kategoride 107 metreye ulaşarak 3 dakika 21 saniyede dünya rekorunu kırdı!

    Kendi rekorunu geliştirerek bir kez daha tarihe geçen Ercümen, yaklaşık 40 katlı bir bina yüksekliğine eşdeğer derinliğe tek nefeste ulaşarak tüm Türkiye’nin ve dünyanın gururu oldu.

    Dünya ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonlarının uluslararası hakemleri gözetiminde yapılan rekor denemesi, sabah saatlerinde canlı olarak yayınlandı. Binlerce kişi ekran başında nefeslerini tutarak bu tarihi ana tanıklık etti. Yüzeye çıktığı an büyük bir coşkuyla karşılanan Ercümen, ekibi ve izleyenlerle birlikte Türkiye’ye yeni bir başarı armağan etti.

    Rekor denemesini Cumhuriyetimizin 102. yılına ithafen gerçekleştiren Şahika Ercümen, dalışının ardından şu anlamlı sözleri paylaştı:

    “Cumhuriyetimizin 102. yılına ithafen nefesimi ülkemin gücüyle birleştiriyorum.

    10 sene önce yaptığımız dalışla da bu tepkimi dile getirmiştim.

    Gazze’deki sürecin takipçisiyim. Bugün çok şükür bir barış sürecine girildiğini görüyoruz.

    Bu süreç kalıcı bir barış getirene kadar dalışlarımla Gazze’ye nefes olmaya devam edeceğim. Dilerim ki Gazze nefes alsın, karanlıklar aydınlığa çıksın.

    Biz sporla, doğayla ve umutla yaşatmaya devam edeceğiz.”

    Bu anlamlı başarı, Ford Türkiye, Safiport ve Türk Hava Yolları’nın destekleriyle; doğaya, kadına ve barışa olan inancın sembolü olarak tarihe geçti.

    Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

    Şahika Ercümen, 17 Ekim 2025'te Antalya Kaş'ta gerçekleştirdiği dalışla değişken ağırlık paletsiz kategoride 107 metreye ulaşarak dünya rekorunu kırdı. Cumhuriyetimizin 102. yılına ithaf ettiği bu anlamlı dalış, Gazze'deki barış sürecine de adanmış durumda. Ercümen, bu başarısıyla sadece kendi rekorunu geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda tüm Türkiye'yi gururlandırdı. Ford Türkiye, Safiport ve Türk Hava Yolları'nın destekleriyle gerçekleşen rekor denemesi, doğaya, kadına ve barışa olan inancın bir göstergesi olarak tarihe geçti.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code