9 Haziran 2025 Pazartesi
DOLAR 39.23 ₺
EURO 44.89 ₺
STERLIN 53.27 ₺
G.ALTIN 4,204.76 ₺
BTC 105,627.37 $
ETH 2,496.69 $
BİST 9,486.56

    Samsun'da Gençler Çevre İçin Birleşti! Bafra'da İklim Adaleti Çağrısı

    YerelSamsun 9
    Yayınlama: 9 Haziran 2025 Pazartesi 16:45 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Samsunlu gençler, iklim değişikliğine dikkat çekmek ve çevre sorunlarına çözüm bulmak için Bafra'da bir araya geldi. Değişim Elçileri, farkındalık yaratmak için harekete geçti!

    Samsun'da Gençler Çevre İçin Birleşti! Bafra'da İklim Adaleti Çağrısı

    Samsun'un gençleri, geleceğe sahip çıkmak adına çevre için seslerini yükseltiyor! Bafra'da düzenlenen Değişim Elçileri programı, gençleri iklim adaleti ve doğa savunuculuğu konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Üniversiteli gençler, uzmanlar eşliğinde kampanya yazımı ve iletişim stratejileri gibi konularda eğitim alarak, çevre sorunlarına karşı somut adımlar atmaya hazırlanıyor. Kocadağ Yaylası'na yapılması planlanan turizm tesisine karşı başlatılan kampanya, bölgenin doğal güzelliklerini koruma amacını taşıyor. Samsunlu gençler, çevreye duyarlı projeleriyle örnek oluyor!

    SAMSUN - BHA

    Türetim Ekonomisi Derneği tarafından hayata geçirilen Değişim Elçileri Programı, Türkiye’nin dört bir yanındaki gençleri ve kadınları iklim adaleti ve doğa savunuculuğu alanında güçlendirmeyi amaçlıyor.

    Samsun’da, Armaş Vakfı iş birliğiyle GEF Küçük Destek Programı/SGP kapsamında yürütülen “Değişim Elçileri - Samsun Ekoloji Savunucuları” programı, üniversiteli gençleri Bafra’da buluşturdu.

    İki gün süren atölyelerde gençler, kampanya yazımı, iletişim stratejileri ve aktör analizi gibi konularda eğitim aldı.

    Program katılımcılarından Kaan Salman, iklim krizine duyarlı öğrenciler olarak başladıkları programda farkındalığın uzmanlar, çevre mühendisleri ve akademisyenlerin eğitimleriyle güçlendirildiğini kaydederek, ekip arkadaşlarının bakış açılarıyla kendi gerçekliklerini harmanlayarak çevre sorunlarına karşı kampanyalar başlattıklarını söyledi.

    Bafra buluşmasının sonunda, Samsun Değişim Elçileri, Change.org platformunda iki kampanya başlatan gençler, “Samsun Kocadağ Ranta Kurban Gidiyor” kampanyası, Kocadağ Yaylası’na yapılması planlanan turizm tesisinin bölgenin biyolojik çeşitliliği ve orman ekosistemi üzerindeki tehditlere dikkat çekti.

    Change.org/Kocadağımadokunma adresinde başlatılan kampanya, projenin durdurulmasını talep ediyor

    Türetim Ekonomisi Derneği'nin Değişim Elçileri Programı kapsamında Samsun'da düzenlenen etkinlikte, üniversiteli gençler Bafra'da bir araya gelerek çevre sorunlarına karşı çözüm arayışlarına girdi. Eğitimler alan gençler, Kocadağ Yaylası'na yapılması planlanan turizm tesisinin çevresel etkilerine dikkat çekmek amacıyla Change.org'da bir kampanya başlattı. 'Samsun Kocadağ Ranta Kurban Gidiyor' başlığıyla başlatılan kampanya, projenin durdurulmasını ve bölgenin doğal yapısının korunmasını amaçlıyor. Gençlerin çevre bilinciyle hareket ederek başlattığı bu girişim, diğer illerdeki gençlere de örnek teşkil ediyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code