Kütahya'nın Simav ilçesi güne art arda deprem haberleriyle uyandı. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen ilk depremin ardından kısa süre sonra bir yenisi daha yaşandı. Depremlerin büyüklüğü ve sıklığı bölge halkında endişeye yol açtı. AFAD'ın yaptığı açıklamalar ve gelişmeler yakından takip ediliyor. Uzmanlar, bölgedeki sismik hareketliliği değerlendirerek olası riskler konusunda uyarılar yapıyor.
Kütahya’nın Simav ilçesinde ilki 4,5 büyüklüğünde, ikincisi ise 3,9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Depremlerin yerin 8,81 ve 11,61 kilometre derinlikte meydana geldiği kaydedildi.
AFAD'ın paylaştığı verilere göre, ilk deprem saat 07.23’te 4,5 büyüklüğünde, ikinci deprem ise saat 07.29’da 3,9 büyüklüğünde kaydedildi. Depremlerin yerin 8,81 ve 11,61 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi. 6 dakika sonra aynı bölgede bir deprem daha meydana gelmesi halk kısa süreli tedirginlik yaşadı. Bölgede sarsıntılar devam ediyor.
Kütahya'nın Simav ilçesinde sabah saatlerinde yaşanan 4,5 ve 3,9 büyüklüğündeki depremler, bölge halkında kısa süreli bir tedirginliğe neden oldu. AFAD'ın verilerine göre, depremler yerin 8,81 ve 11,61 kilometre derinliklerinde meydana geldi. İlk depremin ardından 6 dakika sonra aynı bölgede bir deprem daha yaşanması, endişeyi artırdı. Bölgede sarsıntılar devam ederken, yetkililer durumu yakından takip ediyor ve halkı olası risklere karşı dikkatli olmaya çağırıyor.