7 Temmuz 2025 Pazartesi
DOLAR 39.99 ₺
EURO 46.90 ₺
STERLIN 54.50 ₺
G.ALTIN 4,276.00 ₺
BTC 109,180.56 $
ETH 2,568.50 $
BİST 10,107.68

    Son Dakika: Bakan Güler'den Metan Gazı Faciası Açıklaması! Detaylı İnceleme Başlatıldı

    Gündem 13
    Yayınlama: 7 Temmuz 2025 Pazartesi 15:27 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Hakkari'de metan gazı sızıntısı sonucu 12 askerin şehit olmasıyla ilgili Bakan Güler, olayın tüm detaylarıyla inceleneceğini açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında yaşanan facia, Türkiye'yi yasa boğdu.

    Son Dakika: Bakan Güler'den Metan Gazı Faciası Açıklaması! Detaylı İnceleme Başlatıldı

    Hakkari'den gelen acı haberle Türkiye sarsıldı. Bir mağarada yürütülen arama kurtarma çalışmaları esnasında meydana gelen metan gazı sızıntısı, 12 kahraman askerimizin şehit olmasına neden oldu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, olay yerinde yaptığı açıklamalarla yüreklere su serpti. Bakan Güler, facianın tüm yönleriyle aydınlatılacağını ve sorumluların tespit edileceğini vurguladı. Bu elim olay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kararlılığını ve azmini asla gölgeleyemeyecektir. Şehitlerimizin aziz hatıraları, kalplerimizde daima yaşayacak.

    ANKARA - BHA

    Bakan Güler, Hakkari'deki şehit uğurlama töreni sonrasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanlarıyla birlikte Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nı ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, 28 Mayıs 2022'de şehit olan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt'un naaşına ulaşmak amacıyla bir mağarada yürütülen faaliyet sırasında komandoların gazdan etkilendiğini belirtti.

    Arama çalışmaları sırasında 12 asker şehit oldu

    Bakan Güler, gazdan etkilenen askerlerin hızla hastaneye sevk edildiğini, mağarada kalanlar için ise AFAD ve Türkiye Kömür İşletmeleri ile koordineli kurtarma çalışması başlatıldığını ifade etti. Elim olay sonucu 12 askerin şehit olduğunu açıklayan Güler, mağarada görev yapan komandoların gösterdiği cesaretin, Türk ordusundaki silah arkadaşlığının eşsiz bir örneği olduğunu vurguladı.

    “Şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacağız” diyen Güler, olayın her yönüyle detaylı şekilde araştırılacağını belirtti ve Türk milletine başsağlığı diledi. Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin faaliyetlerine aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkari'deki metan gazı faciasının ardından yaptığı açıklamada, olayın tüm detaylarıyla inceleneceğini ve sorumluların tespit edileceğini belirtti. 28 Mayıs 2022'de şehit olan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt'un naaşına ulaşmak amacıyla yürütülen arama çalışmalarında meydana gelen gaz sızıntısı, 12 askerin şehit olmasına neden oldu. Bakan Güler, gazdan etkilenen askerlerin hastaneye sevk edildiğini ve mağarada kalanlar için AFAD ve Türkiye Kömür İşletmeleri ile koordineli kurtarma çalışmalarının başlatıldığını ifade etti. Ayrıca, olayın her yönüyle detaylı bir şekilde araştırılacağını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin faaliyetlerine aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code