Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, memleketi Ordu'ya yaptığı ziyarette Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile bir araya geldi. Bu anlamlı ziyaret, şehirde büyük bir memnuniyetle karşılandı. Başkan Güler, Erbaş'ı ağırlamaktan duyduğu gururu dile getirirken, Erbaş ise Ordu'da bulunmaktan ve özellikle Diyanet Akademisi çalışmalarındaki ilerlemeden duyduğu mutluluğu ifade etti. Ziyaretin detayları ve ele alınan konular hakkında merak edilenler haberimizde.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bir dizi programlara katılmak üzere memleketi Ordu’ya gelen, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ağırladı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkan Güler, şöyle konuştu:
“Diyanet İşleri Başkanımız Ordumuzun evladı Sayın Ali Erbaş’ı Belediyemizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Kendisiyle hemşehri olmanın gururunu yaşıyoruz. Şehrimizin yetiştirdiği değerli bir ilim insanı olan Başkanımızla, yürütülen hizmetler, toplumsal sorumluluklar ve dini rehberlik konularında son derece verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Nazik ziyaretleri için kendilerine gönülden teşekkür ediyor, ülkemizin dört bir yanında sürdürdükleri anlamlı ve sorumluluğu yüksek görevlerinde kendilerine başarılar ve kolaylıklar diliyorum”
Ordu’da olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise ziyarette yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Ben Ordu’ya sıla-i rahim yapmak üzere geliyorum. Bugün de sizlerle burada olmaktan memnun olduğumu belirtmek istiyorum. İnşallah burada yapacağımız görüşmeler özellikle Diyanet Akademisi konusundaki çalışmalar mutluluk verici. Bir an önce Bismillah deyip başlama noktasına geldik. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Devletimizin milletimizin büyük bir kazanımı olacak. Şehrimize büyük bir yatırım yapılmış olacak. Bu hepimizi mutlu edecek”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret, hem yerel hem de ulusal düzeyde dikkat çekti. Ziyaret sırasında, özellikle Ordu'da kurulacak Diyanet Akademisi projesi masaya yatırıldı. Erbaş, bu projenin devlet ve millet için büyük bir kazanım olacağını vurguladı. Başkan Güler ise, Erbaş ile hemşehri olmanın gururunu yaşadığını ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret, karşılıklı iyi dilekler ve başarı temennileriyle sona erdi.