19 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46.45 ₺
EURO 53.38 ₺
STERLIN 61.58 ₺
G.ALTIN 6,204.82 ₺
BTC 62,271.96 $
ETH 1,684.48 $
BİST 0.00

    Tarihi Başarı! Mert Becce, 2026 Defender Trophy Dünya Finali'nde Türkiye'yi Temsil Edecek

    Spor 18
    Yayınlama: 19 Haziran 2026 Cuma 17:22 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı

    Mert Becce, nefes kesen Avrupa elemelerini aşarak 2026 Defender Trophy Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı! Afrika'daki bu büyük macera, sadece sürüş becerilerini değil, aynı zamanda doğa koruma bilincini de test edecek.

    Tarihi Başarı! Mert Becce, 2026 Defender Trophy Dünya Finali'nde Türkiye'yi Temsil Edecek

    Off-road dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan Defender Trophy'nin 2026 Dünya Finali'ne Türkiye'den tarihi bir katılım gerçekleşti! Macera tutkunu Mert Becce, İspanya'daki zorlu Avrupa Elemeleri'nde gösterdiği üstün performansla bu büyük onuru elde etti. Şimdi gözler, Afrika kıtasının eşsiz coğrafyasında düzenlenecek olan finalde Mert Becce'nin sergileyeceği mücadelede. Sadece sürüş yeteneklerinin değil, aynı zamanda takım ruhunun ve fiziksel dayanıklılığın da sınırlarını zorlayacak bu yarışma, aynı zamanda doğa koruma projelerine de ışık tutacak. Türkiye'nin adını dünyaya duyuracak bu heyecan verici maceranın tüm detayları haberimizde!

    Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu Defender'ın küresel macera programı Defender Trophy'nin Bölgesel Elemeleri, Haziran 2026'da İspanya'nın Les Comes bölgesinde gerçekleştirildi.

    Macera tutkunu Mert Becce, 8-10 Haziran tarihleri arasında İspanya'nın Les Comes bölgesinde gerçekleştirilen Avrupa Bölgesel Elemeleri'nde gösterdiği başarılı performansla Dünya Finali'ne katılmaya hak kazandı. Mert Becce, Avrupa'dan finale kalan diğer 13 katılımcıyla birlikte Afrika'da düzenlenecek Defender Trophy Dünya Finali'nde mücadele edecek.

    Les Comes'te gerçekleştirilen Avrupa Elemeleri, kıtanın dört bir yanından 250'den fazla yarışmacıyı bir araya getirdi. Katılımcılar yarışma boyunca yön bulma, teknik sürüş, fiziksel dayanıklılık ve takım çalışmasını temel alan etaplarda mücadele etti. Gece etapları, engel parkurları ve doğa koşullarında gerçekleştirilen çeşitli görevler, yarışmacıların farklı yetkinliklerini ortaya koymalarına olanak sağladı.

    Mert Becce, şimdi Defender'ın 1990 yılından bu yana Afrika'daki koruma çalışmalarında birlikte hareket ettiği Tusk iş birliğiyle düzenlenecek 2026 Defender Trophy Dünya Finali'nde yer almaya hazırlanıyor. Namibya, Angola ve Botsvana'da gerçekleştirilecek final etabında katılımcılar, yalnızca yarışmayacak; aynı zamanda bulundukları bölgelerde kalıcı bir etki yaratmayı amaçlayan özel görevlerde de rol alacak.

    Geçmişte düzenlenen ikonik Trophy ve Challenge organizasyonlarından ilham alan Defender Trophy, katılımcılarına maceranın ötesine geçen bir deneyim sunuyor. Tusk ekiplerinin biyoçeşitliliği ve yaban hayatını koruma çalışmalarında karşılaştığı gerçek koşullar, yarışmanın birçok etabına ilham veriyor. Böylece organizasyon, dünyanın en değerli ekosistemlerinden bazılarında yürütülen koruma çalışmalarına dikkat çekerken, zorlu arazi koşullarında hareket kabiliyetinin önemini de ortaya koyuyor.

    Defender Genel Müdürü Mark Cameron konuya ilişkin değerlendirmesinde görüşlerini aktardı: "Les Comes bir kez daha beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı. Katılımcıların karşılarına çıkan her zorluğun üstesinden gelirken birbirlerine güvenmeleri, araziyi doğru okumaları ve asla vazgeçmemeleri, Defender Trophy'nin özünü yansıtıyor. Beni en çok etkileyen nokta ise katılımcıların bu organizasyonun yalnızca sonuç odaklı bir yarışma olmadığının bilinciyle hareket etmeleri oldu. Buradaki herkes, Tusk ile birlikte gerçekten anlamlı bir çalışmanın parçası olabilmek için mücadele ediyor. Bu ortak amaç duygusu, Defender Trophy'yi diğer organizasyonlardan ayırıyor. Katılan herkesi gönülden tebrik ediyor, Mert’in Afrika'da gerçekleştirilecek Dünya Finali yolculuğunu heyecanla takip etmeyi bekliyoruz."

    2026 Defender Trophy Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil edecek Mert Becce, görüşlerini şu sözlerle aktardı: "Defender Trophy Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil edecek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Les Comes'taki etaplar hem fiziksel hem de zihinsel olarak oldukça zorlayıcıydı. Bu süreç boyunca takım çalışmasının, dayanıklılığın ve doğru karar vermenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha deneyimledim. Şimdi ise Afrika'da gerçekleştirilecek final etabına katılıp etki yaratmak için sabırsızlanıyorum."

    Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

    2026 Defender Trophy Dünya Finali'ne Türkiye'den katılım, off-road ve macera sporları dünyasında büyük yankı uyandırdı. Borusan Otomotiv'in distribütörlüğünü yaptığı Defender'ın küresel çaplı macera programı Defender Trophy'nin Avrupa Bölgesel Elemeleri, Haziran 2026'da İspanya'nın Les Comes bölgesinde gerçekleşti. Bu zorlu elemelerde, yön bulma, teknik sürüş, fiziksel dayanıklılık ve takım çalışmasını içeren aşamaları başarıyla geçen Mert Becce, Türkiye'yi temsil etme hakkını kazandı. Afrika'da, Namibya, Angola ve Botsvana'da düzenlenecek olan Dünya Finali, sadece bir yarışmadan öte, Defender'ın Tusk ile olan iş birliği kapsamında biyoçeşitlilik ve yaban hayatını koruma misyonunu da taşıyacak. Katılımcılar, bölgelerde kalıcı etki yaratmayı hedefleyen özel görevlerde yer alacaklar. Defender Genel Müdürü Mark Cameron, katılımcıların azmini ve koruma bilincini överken, Mert Becce ise Türkiye'yi temsil etmekten duyduğu gururu ve finaldeki etki yaratma hedefini dile getirdi. Bu final, Defender'ın ikonik macera ruhunu yansıtırken, zorlu doğa koşullarında hareket kabiliyetinin ve çevreye duyarlılığın önemini bir kez daha vurgulayacak.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code