Tarsus'ta Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Anne-Çocuk Yaz Kampı' büyük ilgi gördü. Anneler ve çocukları, doğayla baş başa kalarak unutulmaz anılar biriktirdi. Kamp, katılımcılara eğitici atölyelerden geleneksel oyunlara, survivor parkurlarından doğa yürüyüşlerine kadar birçok farklı etkinlik sunarak dolu dolu bir program yaşattı. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen kampta, çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlanırken, anneler de şehir hayatının stresinden uzaklaşma fırsatı buldu. Ücretsiz olarak sunulan bu özel etkinlik, ailelerin takdirini kazandı ve Tarsus'ta doğa sevgisiyle dolu bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
‘Anne-Çocuk Yaz Kampı’, doğayla iç içe geçen eğitici ve eğlenceli programlarıyla büyük beğeni topladı. 1 gece 2 gün süren kampta çocuklar doğayı keşfederken, anneleriyle birlikte hem eğitici hem eğlenceli etkinliklerle unutulmaz anılar biriktirdi.
Eğitim ve eğlence bir arada
Anne-Çocuk Yaz Kampı’na; 7-8 yaş grubu çocuklar anneleriyle birlikte, 9-12 yaş grubu çocuklar ise tercihlerine göre tek başlarına ya da anneleriyle katılım sağladı. Katılımcılar kamp süresince doğayı tanıma, birlikte vakit geçirme ve beceri geliştirme imkânı buldu.
Kamp programı; Survivor parkuru, kamp ateşi, doğada ilkel yaşam deneyimi, yön bulma oyunları, geleneksel oyunlar, doğa parkı gezisi ile bitki ve hayvanları tanıma atölyelerinden oluştu. Hem çocuklar hem anneler için eğitici olduğu kadar keyifli de geçen etkinliklerden, katılımcılar memnun ayrıldı. Başvuru yapmak isteyen aileler, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın sosyal medya sayfasından etkinlik haftalarını takip ederek başvurularını yapabilir.
Yaman: “Çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerine, anne-çocuk kampı ile destek oluyoruz”
Tarsus Gençlik Kampı’nda görev yapan Asya Yaman, yaz aylarının gelmesi ile birlikte çocukların keyifli vakit geçirebilmesi amacıyla anne-çocuk kamplarını rutin bir şekilde düzenlediklerini ifade etti. Haftanın her günü farklı yaş gruplarını ağırladıklarını belirten Yaman, “Anne-çocuk kampı, çocukların hem psikolojik hem de sosyal açıdan gelişimlerini desteklemek için yapmış olduğumuz bir etkinlik. Ailelerimizin burada 1 gece 2 gün ücretsiz bir şekilde kalmalarını sağlıyoruz. Kaldıkları süre boyunca farklı etkinlikler düzenliyoruz. Ahşap boyama, halat çekme, sandalye kapmaca gibi geleneksel oyunlar oynatıyoruz. Bunun dışında deneysel oyunlar da yaptırıyoruz” dedi.
Etkinliklerde çocukların gelişimine destek sunmak amacıyla doğa bilgisi verdiklerini ve doğa deneyleri yaptıklarını da sözlerine ekleyen Yaman, “Çocuklar çadır kurmayı öğreniyorlar. Onlarla birlikte doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Anne ve çocuklar şehir hayatının stresinden uzakta, doğa ile baş başa iyi vakit geçiriyorlar. Farklı aileler etkinlikler yaparken, bir taraftan da sosyalleşiyorlar. Kalacak yer temininden yemeklerine kadar her şey ücretsiz bir şekilde karşılanıyor. Tarsus Gençlik Kampımızın kapıları, ziyaret etmek isteyen tüm misafirlere açık” ifadelerini kullandı.
Anneler ve çocukları, yıllarca unutamayacakları güzel anılar biriktirdi
Kızıyla katıldığı kampta çok güzel zaman geçirdiğini kaydeden Sultan Demirel, “Çok güzel geçti. Buradaki etkinlikler farklı, oyunlar çok iyi. Zaten yaşa göre alıyorlar. Yaş uyumu da olduğu için mükemmel geçiyor. Eğitmenlerimiz çok iyi, odalarımız çok güzel. Ben çok memnun kaldım” dedi. Kampın ücretsiz olmasının da çok iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Demirel, “Kiminin durumu var, kiminin yok. Özellikle de ücretli olan yerlere zaten güç yetmiyor. Emeklerinden dolayı Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz, var olsun” diye konuştu.
Etkinliklerin dolu dolu geçtiğini anlatan Yurdusev Tezcan, “Aktivitelerin hepsi çok güzeldi. Beklediğimin üstünde çıktı. Doğa ortamında temiz hava bize çok iyi geldi. Yeni arkadaşlar edindik. Aktiviteleri kızım da çok beğendi. Hep beraber oynadık” dedi.
Sedef Özdemir, etkinlik sayesinde çok güzel bir tecrübe yaşadıklarını anlatarak, “Doğa ile iç içeydik. Çok güzel ağırlandık. Personel de bizimle çok güzel ilgilendi” dedi.
Velilerden Kadriye Altınkaya, “Kamp çok güzel geçti. Alan, konaklama ve yemekler çok güzeldi. Buradaki personel çok fazla ilgili. Kızımla birlikte çok eğlendim. Anne kız, birlikte bize ömürlük anı kalacak bir vakit geçirdik” ifadelerine yer verdi.
Çocuklar Tarsus Gençlik Kampı’nı çok sevdi
Çocuklardan Zeynep Naz Demirel kampı çok sevdiğini anlatarak, “Özellikle arkadaş grubu çok iyi. Sürekli değişik aktiviteler oluyor. Mesela survivor, top oyunları, ortada kalma, halat çekmece var. Şehirden uzaklaşıp doğanın içinde aktiviteler yapmak çok hoşumuza gitti. Benim ve annem için çok mutlu bir gün oldu” dedi.
Beren Durmuş, doğayı seven herkesin kampı seveceğini belirterek, “Çok güzel aktiviteler yaptık, çok eğlendim. Doğa çok güzel. Değişik hayvanlar var. Ben meraklı biriyim. Çok sevdim burayı. Doğayı seven herkes burayı beğenir. Herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Rüzgar Özdemir, kamp hakkındaki düşüncelerini, “Burayı çok sevdim. Doğada olmak çok güzeldi. Arkadaşlarımızla saklambaç, voleybol, ebelemece oynadık. Survivor parkurunda da güzel zaman geçirdim. Annemle zaman geçirmek çok güzeldi. Yeni arkadaşlar edindim. Tekrar gelmeyi çok isterim” diyerek belirtti.
Gününün güzel geçtiğini söyleyen Behiye Nil Altınkaya, “Halat çekme oynadık. Karaoke yaptık. Çok güzel bir gün oldu. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ederiz. Yeni arkadaşlar da tanıdım. Bize anne kız anısı oldu” dedi.
Buraya geldiğine çok sevindiğini belirten Elif Göksu, “Annemle iyi ki gelmişiz. Çok sevindim. Burada ilk defa kamp yapmış oldum. Çok güzel geçti. İnşallah buraya bir daha gelirim” diye konuştu.
7 yaşındaki Asmin Durmuş, “Çok eğlendim. Gece pijama partisi yaptık. Böcekler gördüm, araştırmış oldum. Hiç böyle farklı böcekler görmemiştim. Yeni arkadaşlar da edindim. Kamp yapmak güzelmiş” dedi.
9 yaşındaki Elif Eylül Gökçel, “Oyun oynayıp parkta gezdik. Ormana geldik ve yeni arkadaşlar tanıdım. Daha önce hiç kamp yapmamıştım. O yüzden çok güzel oldu” derken, Alya Ahras, “Daha önce Gençlik Kampı’na okuldaki gezi ile gelmiştim, ama ilk defa kamp yaptım. Burası çok güzel bir yer, çok sevdim” ifadelerine yer verdi.
Geleneksel oyunlarla çok keyifli vakit geçirdiğini anlatan Halim Polat ise, “Arkadaşlar edindim. Sandalye kapmacada birinci oldum. Burası serin bir yer ve doğada olduğumuz için daha temiz bir nefes alabiliyoruz” diye konuştu.
Tarsus Gençlik Kampı'nda düzenlenen 'Anne-Çocuk Yaz Kampı', anneler ve çocukların doğayla iç içe keyifli vakit geçirmelerini sağladı. Kamp süresince katılımcılar, doğa parkı gezisi, yön bulma oyunları, geleneksel oyunlar gibi çeşitli etkinliklere katıldı. Çocuklar doğayı keşfederken, anneleriyle birlikte unutulmaz anılar biriktirdi. Yetkililer, bu tür etkinliklerin çocukların gelişimine katkı sağladığını ve ailelerin sosyalleşmesine imkan tanıdığını belirtti. Kampın ücretsiz olması, özellikle dar gelirli aileler için büyük bir fırsat yarattı. Katılımcılar, kampın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, bu tür etkinliklerin devam etmesini temenni ettiler.