19 Kasım 2025 Çarşamba
DOLAR 42.36 ₺
EURO 49.08 ₺
STERLIN 55.61 ₺
G.ALTIN 5,606.03 ₺
BTC 92,175.66 $
ETH 3,098.73 $
BİST 0.00

    TEGV'den Çocuk Hakları Günü'nde Eğitim Vurgusu: 30 Yıldır Umut Işığı!

    Yaşam 20
    Yayınlama: 19 Kasım 2025 Çarşamba 15:08 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı

    TEGV, 30. yılında Dünya Çocuk Hakları Günü'nde çocukların eğitim hakkına dikkat çekerek, 3,2 milyondan fazla çocuğa destek verdiğini duyurdu.

    TEGV'den Çocuk Hakları Günü'nde Eğitim Vurgusu: 30 Yıldır Umut Işığı!

    Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 30 yıldır ilköğretim çağındaki çocuklara sunduğu nitelikli eğitim desteğiyle adından söz ettiriyor. Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle bir kez daha çocukların eğitim hakkının önemine dikkat çeken TEGV, bu alandaki kararlılığını vurguladı. Vakıf, bugüne kadar yüzbinlerce gönüllüsüyle milyonlarca çocuğa ulaşarak onların potansiyellerini keşfetmelerine olanak sağladı. TEGV'in 'Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir' vizyonuyla yürüttüğü çalışmalar, çocukların haklarının bilincinde, donanımlı ve özgüvenli bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunuyor. Vakfın bu anlamlı günde yaptığı açıklamalar, eğitim alanındaki umutları tazeledi.

    30 yıldır ilköğretim çağındaki çocukları nitelikli eğitim desteğiyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), çocukların eğitim hakkına katkı sağlamak ve onları hakları konusunda bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

    Bugüne kadar 100 binin üzerinde gönüllüsünün desteğiyle 3,2 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlayan TEGV, tüm çocuklara kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı sunuyor.

    Her yıl 20 Kasım, çocuk haklarına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla dünya genelinde Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor. Çocukların en temel haklarından biri olan eğitim hakkını odağına alan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” vizyonuyla Cumhuriyetin ilke ve değerleri doğrultusunda çağdaş nesiller yetiştirmeye katkı sağlıyor. Vakıf, Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında ilköğretim çağındaki çocuklara 30 yıldır nitelikli eğitim desteği sunmayı sürdürüyor. Daha iyi bir geleceğin; haklarının bilincinde, donanımlı, bilgili ve özgüveni yüksek çocuklarla mümkün olduğuna inanan TEGV, Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında ve uzaktan eğitim imkânları aracılığıyla yürüttüğü çocuk merkezli, yenilikçi programlarla 6-14 yaş grubundaki çocukların hakları konusunda farkındalık kazanmalarına yönelik çalışmalarını kararlılıkla yürütüyor.

    TEGV, çocuklara kendi haklarını öğrenme fırsatı sunuyor

    Türkiye’nin 24 ilinde 6 Eğitim Parkı, 30 Öğrenim Birimi ve 26 Ateşböceği ile toplam 62 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor. 100 binin üzerinde gönüllüsünün desteğiyle 3,2 milyonu aşkın çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlayan TEGV, tüm çocuklara hayallerini gerçekleştirme, kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı veriyor. Sanat, bilim, teknoloji ve yaşam becerileri gibi alanlarda sunduğu programlarla, çocukların yalnızca akademik değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkı sağlıyor. Tüm etkinlik noktalarında verdiği nitelikli eğitim desteğiyle “Çocuk Hakları” konusunda da çocukları bilinçlendiren vakıf, haklarını savunmaları ve özgüven kazanmaları için onlara destek oluyor.

    TEGV, 30. yılında Dünya Çocuk Hakları Günü'nde çocukların eğitim hakkına vurgu yaparak, vakfın bu konudaki uzun soluklu çalışmalarını bir kez daha gündeme getirdi. 3,2 milyondan fazla çocuğa ulaşan TEGV, Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında ve uzaktan eğitim imkanlarıyla çocukların hakları konusunda farkındalık kazanmalarına destek oluyor. Vakfın sunduğu eğitim programları, çocukların sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkı sağlıyor. TEGV'in çocuk hakları konusundaki bilinçlendirme çalışmaları, çocukların özgüvenlerini artırmalarına ve haklarını savunmalarına yardımcı oluyor. Bu anlamlı günde TEGV'in yaptığı açıklamalar, çocukların geleceği için umut verici bir tablo çiziyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code