Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun (TGK) 28. Başkanlar Kurulu toplantısı için Nevşehir'de bulunan heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'yı ziyaret etti. Bu ziyaret, yerel basının karşılaştığı zorlukları ve belediye ile basın arasındaki potansiyel iş birliği fırsatlarını ele almak için önemli bir fırsat sundu. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Nevşehir'in tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak gazeteciliğin desteklenmesinin önemini belirtti. Başkan Arı ise basının demokrasinin temel taşı olduğunu vurgulayarak, belediye olarak her zaman basın camiasının yanında olacaklarını ifade etti. Bu buluşma, Nevşehir'de gazeteciliğin geleceği için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 28. Başkanlar Kurulu toplantısı Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Nevşehir'de düzenleniyor. 28. Başkanlar Kurulu için Nevşehir'e gelen TGK heyeti Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'yı makamında ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Belediye Başkanı Rasim Arı, TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri ile Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca’yı Başkanlık makamında ağırladı.
Ziyarette yerel basının karşılaştığı sorunlar, gazetecilik mesleğinin güncel dinamikleri ve belediye ile basın arasındaki iş birliği olanakları ele alındı.
Genel Başkan Kolaylı'dan, Başkan Arı'ya Teşekkür
TGK Genel Başkanı Kolaylı, Başkan Arı’ya gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederek “Nevşehir gibi tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan bir şehirde gazeteciliğin daha fazla desteklenmesi, hem yerel kalkınma hem de toplumsal bilgilendirme açısından son derece kıymetli” dedi.
"Gazetecilerimizin üstlendiği rol son derece değerlidir"
Belediye Başkanı Rasim Arı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Halkımızın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasında gazetecilerimizin üstlendiği rol son derece değerlidir. Nevşehir Belediyesi olarak bizler, basın camiasının her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Böyle bir organizasyonun şehrimizde yapılıyor olması da bizim için gurur verici. Katılımcıları şehrimizde ağırlamaktan ve burada görmekten duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda günün anısına Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı’ya teşekkürlerini ileterek Kayaşehir resmi bulunan plaket takdiminde bulundu.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu heyetinin Nevşehir Belediyesi'ni ziyareti, yerel basının sorunlarına dikkat çekilmesi ve belediye ile iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi açısından önemli bir adım oldu. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı'nın Nevşehir'in kültürel zenginliğine dikkat çekerek gazeteciliğin desteklenmesi gerektiği yönündeki açıklamaları, yerel basının gelişimine katkı sağlayacak potansiyele sahip. Belediye Başkanı Rasim Arı'nın basının demokrasideki rolüne vurgu yapması ve destek sözü vermesi, Nevşehir'deki basın camiası için moral kaynağı oldu. Ziyaret sonunda Başkan Arı'nın TGK Genel Başkanı Kolaylı'ya plaket takdim etmesi, bu anlamlı buluşmanın somut bir nişanesi olarak kayıtlara geçti.