Ardahan'ın Göle ilçesi, son günlerde adeta bir buz laboratuvarına dönüştü. Termometreler gece saatlerinde eksi 39,7 dereceyi göstererek, hem kendi rekorunu kırdı hem de Türkiye'nin en soğuk noktası unvanını aldı. Bu dondurucu hava, sadece Göle'yi değil, Sivas, Erzurum ve Van gibi çevre illeri de etkisi altına aldı. Bölge halkı, hayatı felç eden bu aşırı soğuklarla nasıl mücadele ediyor? Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları don ve buzlanmaya karşı hangi kritik uyarılarla dikkatli olmaya çağırıyor?
ARDAHAN-BHA
Akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran soğuk hava, gece saatlerinde ilçede adeta hayatı durma noktasına getirdi. Meteoroloji ölçümlerine göre Göle merkezde hava sıcaklığı eksi 39,7 dereceye kadar düşerken, ilçe bu değerle kendi rekorunu da yeniledi. Aynı zamanda Türkiye genelinde gecenin en düşük sıcaklığı Göle’de kaydedildi.

Göle’nin ardından en düşük sıcaklık eksi 33,8 derece ile Sivas’ın Altınyayla ilçesinde ölçüldü. Üçüncü sırada ise eksi 33,2 derece ile Göle’ye bağlı Yavuzlar köyü yer aldı.
Soğuk havanın etkili olduğu Erzurum’da Havalimanı meteoroloji istasyonunda sıcaklık eksi 33,1 derece olarak kaydedilirken, Ardahan’daki Yalnızçam Kayak Merkezi’nde termometreler eksi 32,3 dereceyi gösterdi. Yetkililer, bölgede etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle vatandaşları don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Ardahan'ın Göle ilçesi, meteoroloji kayıtlarına eksi 39,7 derece ile geçerek Türkiye genelinde gecenin en düşük sıcaklığını kaydetti ve kendi rekorunu tazeledi. Bu ekstrem hava olayı, bölgedeki yaşamı adeta durma noktasına getirdi. Haberimizde aktarıldığı üzere, sadece Göle değil, Sivas'ın Altınyayla ilçesi eksi 33,8 derece ve Erzurum Havalimanı eksi 33,1 derece ile dondurucu soğukların etkisinde kaldı. Ardahan Yalnızçam Kayak Merkezi'nde de termometreler eksi 32,3'ü gösterdi. Yetkililer, vatandaşları don, buzlanma ve yolda oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda önemle uyardı. Bu olağanüstü kış koşulları, bölge ekonomisini ve sosyal yaşamı derinden etkilemeye devam ediyor.