Türkiye'de doğalgaz tüketiminde tarihi zirve yaşandı! Soğuk hava dalgalarının vurduğu ülkemizde, 24 Şubat'ta gerçekleşen 333,7 milyon metreküplük doğalgaz tüketimi rekorları alt üst etti. Detaylar için haberimize göz atın!
Türkiye genelinde 24 Şubat günü 333,7 milyon metreküp doğal gaz tüketilerek yeni rekor kırıldı. Soğuk havaların etkisi ile doğalgaz tüketimi büyük artış gösterdi.
BOTAŞ'ın sosyal medya hesabından "BOTAŞ'tan bir rekor daha. 24 Şubat 2025 tarihinde 333,7 milyon metreküp doğal gaz tüketimiyle Türkiye rekoru kırıldı." paylaşımı yapıldı
Daha önce, 7 Şubat'ta günlük 300 milyon metreküp doğal gaz tüketimiyle rekor kırılmıştı.
Türkiye genelinde 24 Şubat tarihinde gerçekleşen 333,7 milyon metreküplük doğalgaz tüketimi, ülke genelindeki enerji talebinin ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne serdi. Soğuk hava dalgalarının etkisiyle artan tüketim, doğalgazın stratejik bir öneme sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı. BOTAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım, tarihi rekorun ardındaki detayları da gün yüzüne çıkardı.