20 Aralık 2025 Cumartesi
DOLAR 42.80 ₺
EURO 50.18 ₺
STERLIN 57.30 ₺
G.ALTIN 5,973.25 ₺
BTC 85,122.73 $
ETH 2,813.67 $
BİST 0.00

    Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

    YaşamYerelAntalya 25
    Yayınlama: 28 Nisan 2024 Pazar 14:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı

    Dünyanın turizm alanındaki tek karikatür yarışması olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda birçok alt tema etrafında binlerce karikatür çizildi. Yetişkinler ve gençler kategorisinde verilen ödüllerle birlikte, Türkiye'nin sanatsal tanıtımına önemli katkılar sağlandı.

    Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

    ANTALYA (İGFA) - Çin Türk Kültür Derneği bünyesindeki Lotus News’e bilgi veren yarışmanın koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın  farklı alt temalar belirlenerek düzenlendiğini hatırlatarak, “Bugüne kadar gerçekleştirilen yarışmalarda;  “Her Şey Dahil Sistemi’ ‘Turizm ve Barış’, ‘Turizmin Geleceği, Geleceğin Turizmi’ ‘Dünden Bugüne Tatiller,’ ‘Seyahat Anıları,’ ‘Havalimanı,’ ‘Covit 19 ve Turizm, ‘ ‘Turizm Sektörü Çalışanları,’ ‘Uzay Turizmi’,   ‘Turizm Sektöründe Kadınlar’ ve ‘Uzay Turizmi’  temalarında binlerce karikatür çizildi. 15. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na ise karikatürcüler yerli haklı ile turistler arasında ilişkiye yer veren karikatürler ile katıldılar” dedi.

    “Yetişkinler” ve “Gençler” olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada; 16 ve daha alt yaş grubundakiler “Gençler” kategorisine, 17 ve üst yaşlardaki karikatürcüler de “Yetişkinler” kategorisine eser gönderiyor. “Yetişkinler” kategorisinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerine ek olarak, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın başlatıcılarından Prof. Atila Özer adına da özel ödül veriliyor. “Gençler” kategorisinde ise birincilik, ikincilik ve üçüncülük olmak üzere üç ödül yer alıyor.  

    YETİŞKİNLERDE BİRİNCİ AVRUPA’DAN, GENÇLERDE TÜRKİYE’DEN…

    Yarışmada Yetişkinler Kategorisinde Birincilik Ödülünü Belçika’dan Luc Vernimmen kazanırken, İkincilik Ödülünü Bulgaristanlı karikatürist çift Alla & Chavdar Georgievi ve Üçüncülük Ödülü de Çek Cumhuriyeti’nden Evžen David elde etti. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın başlatıcılarından Prof. Atila Özer adına geleneksel olarak her yıl verilen Özel Ödülü bu yıl Romanyalı karikatür sanatçısı Doru Axinte kazandı.

    Gençler Kategorisinde ise Birincilik Ödülünü Türkiye’den Ümmühan Zeynep Akyürek aldı. Aynı kategoride İkincilik Ödülünü Türkiye’den Sudenur Küçükbaş kazarken, Üçüncülük Ödülüne ise Türkiye’den Işıl Efe’nin eseri değer görüldü.

    TÜRKİYE’NİN SANATSAL TANITIMINA KATKI

    Yarışmanın koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, çeşitli alt temalarla düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın turizm sektörüne ve sanata yönelik önemli bir platform olduğunu belirtti. Türkiye'nin sanatsal tanıtımına katkı sağlayan bu etkinlik, turizm dünyasının dikkatini çekmeyi başardı. Ödül töreninde Türk ve yabancı karikatürcülerin eserlerine yer verilerek, sektör paydaşları arasında değerli bir etkileşim oluşturuldu.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code