17 Mayıs 2024 Cuma
DOLAR 32.27 ₺
EURO 35.10 ₺
STERLIN 40.75 ₺
ALTIN 2,466.05 ₺
BTC 65,600.28 $
ETH 2,953.38 $
BİST 10,319.96

Yaratıcı Yazarlık Öğrencileri Eski Mardin'i Keşfetti

YaşamYerelMardin 2
Yayınlama: 19 Nisan 2024 Cuma 09:08 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Mardin Şehit İlhan Varank Ortaokulu'nun Yaratıcı Yazarlık öğrencileri, Turizm ve Yazmak konulu bir etkinlik çerçevesinde eski Mardin'deki Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Öğrenciler, Mardin Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdür Yardımcısı Seydo Renas Aydoğan'ın rehberliğinde Eski Valilik Konağı ve Sabancı Müzesi'ni gezme fırsatı buldu. Aydoğan, öğrencilere kültürel mirasın korunması ve önemi hakkında bilgi vererek ziyaretin kıymetini vurguladı.

Yaratıcı Yazarlık Öğrencileri Eski Mardin'i Keşfetti

Mardin Şehit İlhan Varank Ortaokulu'nun Yaratıcı Yazarlık öğrencileri, eski Mardin'in tarihi mekanlarını keşfetmek ve kültürel mirasa dair bilgiler edinmek için heyecanla Bölge Kurulu Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Öğrenciler, Metin Aydın önderliğinde unutulmaz bir gün geçirirken, Eski Valilik Konağı'nın ve Sabancı Müzesi'nin büyüleyici atmosferini deneyimledi. Bu özel etkinlik sayesinde genç yazarlar, Mardin'in zengin kültür mirasına bir adım daha yaklaştılar.

Mardin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü "Yaratıcı Yazarlık" öğrencilerini ağırladı.

Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) - Mardin Şehit İlhan Varank Ortaokulu Yaratıcı Yazarlık öğrencileri, "Turizm ve Yazmak" konulu bir çalışma kapsamında eski Mardin'deki Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

"Yaratıcı Yazarlık öğrencilerimizle birlikte Mardin Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdür Yardımcısı Seydo Renas Aydoğan'ın sıcak konuk severliği ve içten ilgisi ile karşılandık.  Bu sayede Eski Valilik Konağını, Sabancı Müzesini görme şansına kavuştuk." diyen koordinatör öğretmen Metin Aydın, "Mekanla edebiyatın iç içeliğini edebiyat sevdalısı öğrencilerimiz yakından gördü. Mardin Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Mustafa Topalan ile de görüşme imkanı bulduk ”dedi

Öğrencileri makamında ağırlayan Aydoğan, "Genç yaştaki öğrencilerimizin kendi yaşadıkları coğrafyadaki kültürel değerleri tanıması ve önemini anlaması açısından önemli bir ziyaret olduğunu dile getirdi. Aydoğan” Kültürel mirasın korunması konusunda çalışmalar yürüten koruma kurullarının işleyişleri hakkında bilgilendirilen öğrenciler Kültür Varlıklarını Koruma konusunda bilinçlendirildiler. Bu tür ziyaretler öğrencilerin meslek gruplarının yakından tanıması açısından önem arz etmektedir. Bu buluşmaya vesile olan öğretmenimize teşekkür ederiz." Açıklamasında bulundu.
Buluşma sonrası  Sabancı Müzesi’nde çocukları ağırlayan Sabancı Müze Müdürü Fırat Şahin'e teşekkür eden öğrenciler kadim şehirde tarihi mekanları gezdikten sonra evlerine döndü.

Mardin Şehit İlhan Varank Ortaokulu öğrencileri, Yaratıcı Yazarlık programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, Mardin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nü ziyaret ederek tarihi ve kültürel değerlere dikkat çektiler. Öğrencilerin, yönlendirmelerle Eski Valilik Konağı ve Sabancı Müzesi'ni gezmesi ise öğrencilerin gözünde yeni ufuklar açtı. Bu özel deneyim, gençlerin yazma tutkusunu güçlendirdi ve onları geleceğin yazarları olma yolunda ilerletti.

İlk Yorumu Sen Yaz
code