Türkiye'de yaz tatili sezonunun başlamasıyla birlikte hava trafiği önemli ölçüde hareketlendi. Okulların kapanması ve tatil planlarının yapılmasıyla birlikte uçak bileti talepleri rekor seviyelere ulaştı. ENUYGUN.com'un son verileri, hangi havalimanlarının en çok tercih edildiğini ve popüler rotaları gözler önüne seriyor. Bu artış, turizm sektöründe de büyük bir canlılık yaratırken, havalimanlarında yoğunluk yaşanmasına neden oldu. İşte yaz tatili seyahat trendleri ve en popüler havalimanları hakkında tüm detaylar!
Türkiye’nin lider seyahat sitesi ENUYGUN.com, yaz tatili ve okulların kapanışıyla birlikte en çok tercih edilen rotaları paylaştı.
Bu dönemde uçak bileti aramalarında yüzde 20 artış oldu. Söz konusu dönemde beş büyük havalimanı da binlerce misafir ağırladı. Yolcu trafiğinin zirvesinde Sabiha Gökçen Havalimanı yer aldı.
Paylaşılan verilere göre okulların kapanmasıyla en çok Sabiha Gökçen Havalimanı tercih edildi. Onu arkasından İstanbul Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Antalya Havalimanı takip etti. Yaz tatili ve okul kapanışı ile Antalya, İzmir, Trabzon, Bodrum ve Adana popüler rotalar arasında yer aldı.
İç hatlarda en çok tercih edilen havalimanları
ENUYGUN.com verilerine göre yaz sezonu iç hat hava trafiği güçlü bir başlangıç yaptı. Hem yolcu sayılarında hem de uçak bileti satışlarında yaşanan artış, yazın kalan döneminde de yoğunluğun devam edeceğini gösteriyor. Bu kapsamda öne çıkan rotaların havalimanlarında da yoğunluk yaşanıyor. Ülkemizde en çok tercih edilen havalimanları ise şöyle;
Sabiha Gökçen Havalimanı
Yıllık yaklaşık 41 milyon yolcu kapasitesine sahip, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda Pendik ilçesinde yer alan olan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, iç ve dış hatlar gibi bölümlere sahip. Büyük havayollarının uçuşlarının gerçekleştiği Sabiha Gökçen Havalimanı’na M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı veya otobüsler ile kolayca ulaşmak mümkün.
İstanbul Havalimanı
İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde yer alan İstanbul Havalimanı, yıllık yaklaşık 90 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından biri. Ana terminal binası, üç bağımsız ana pist, 2 yedek pist, hava trafik kontrol kulesi ve çeşitli destek tesislerinin yer aldığı havalimanı yüz tanıma teknolojisi, hızlı bagaj teslim sistemleri ve dijital yönlendirme ekranları gibi son teknolojilere sahip.
Esenboğa Havalimanı
Yıllık 12 milyondan fazla yolcu kapasitesine sahip olan ve Ankara’nın Akyurt ilçesinde yer alan havalimanında iç ve dış hatlar için tek bir terminal binası kullanılıyor. Ankara Esenboğa Havalimanı, dünyanın her köşesinden başkente ulaşım için en önemli durak. Havalimanında VIP salonlar, toplantı odaları ve konforlu bekleme alanları bulunuyor.
Adnan Menderes Havalimanı
Yıllık yaklaşık 35 milyon yolcu kapasitesine sahip, İzmir'in Gaziemir ilçesinde yer alan olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda iç ve dış hatlar iki ayrı terminal bulunuyor. İzmir ve Ege Bölgesi’nin popüler tatil yerlerine ulaşım hizmet vermesiyle özel bir öneme sahip İzmir Adnan Menderes Havalimanı, turistik destinasyonlarına kolay erişimiyle tercih edilen bir havalimanı. Yeşil bina sertifikasına sahip olan havalimanı, çevre dostu uygulamalarıyla dikkat çekiyor. İzban hattı ile havalimanından şehir merkezine hızlı ulaşmak mümkün.
Antalya Havalimanı
Türkiye'nin turizm merkezi olan Antalya’da hizmet veren Antalya Havalimanı, yıllık yaklaşık 35 milyon yolcu kapasitesine sahip. Belek, Kemer ve Side gibi turistik bölgelere yakınlığı ve uluslararası terminal ve iç hatlar terminali ile Antalya Havalimanı, hem iç hem de dış hat yolcularına dünyanın dört bir yanından havayolu şirketlerine ev sahipliği yapıyor.
ENUYGUN.com'un analizine göre, yaz tatili başlangıcıyla birlikte uçak bileti aramalarında %20'lik bir artış kaydedildi. Sabiha Gökçen Havalimanı, en çok tercih edilen havalimanı olarak öne çıkarken, onu İstanbul Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Antalya Havalimanı takip etti. Antalya, İzmir, Trabzon, Bodrum ve Adana, iç hatlarda en popüler rotalar arasında yer aldı. Bu yoğunluk, yaz sezonunun geri kalanında da hava trafiğinin canlı kalacağını gösteriyor.