2 Aralık 2025 Salı
DOLAR 42.44 ₺
EURO 49.32 ₺
STERLIN 56.13 ₺
G.ALTIN 5,786.66 ₺
BTC 87,327.18 $
ETH 2,862.88 $
BİST 0.00

    Yılbaşı Alışverişi E-ticareti Coşturdu! Hedef 1 Trilyon TL

    Ekonomi 34
    Yayınlama: 1 Aralık 2025 Pazartesi 12:13 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Yılbaşı alışverişi e-ticarette rekor hareketlilik yaratıyor! Uzmanlar, Aralık ayında 1 trilyon TL'ye yakın hacim bekliyor.

    Yılbaşı Alışverişi E-ticareti Coşturdu! Hedef 1 Trilyon TL

    Türkiye'de e-ticaret sektörü, yılbaşı alışverişinin etkisiyle altın çağını yaşıyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu'nun açıklamalarına göre, kasım ve aralık ayları e-ticaret hacminde zirveyi görüyoruz. Özellikle 'Yılın Son Pazarı Türkiye’nin Pazarı' kampanyalarıyla birlikte tüketiciler, cazip fiyatlar ve indirimlerle alışverişe doyuyor. Hediyelik eşyalar, kişiselleştirilmiş ürünler ve dekoratif objeler en çok tercih edilenler arasında yer alırken, sektörde 1 trilyon TL'lik bir hacim hedefleniyor. Peki, bu büyüme trendi önümüzdeki yıllarda da devam edecek mi? E-ticaret, Türk üreticilerini nasıl etkileyecek?

    ANKARA-BHA

    Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı ve PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, kasım ve aralık aylarının Türkiye’de e-ticaret hacmini en çok artıran dönemler olduğunu belirtti. Aralık ayında fiyat avantajları, hızlı teslimat ve kategori bazlı indirimlerin devam ettiğini vurgulayan Çevikoğlu, “Yılın Son Pazarı Türkiye’nin Pazarı” haftasının bu dönemin en güçlü kampanya dönemlerinden biri olduğunu söyledi.

    Rakamlarla yıl sonu tablosu

    Çevikoğlu, e-ticaret hacminin 3 trilyon lira seviyelerinde gerçekleşeceğine dikkat çekerek şu çarpıcı verileri paylaştı:

    Tüketici alışverişinde özellikle hediyelik ve kişiselleştirilmiş ürünler, yılbaşı sepetleri, dekoratif objeler, özel tasarım hediyeler ve kutu oyunlarına talebin arttığı görülüyor. Moda, aksesuar, kozmetik, kişisel bakım ve ev dekorasyonu ürünleri de yılbaşı döneminde öne çıkan kategoriler arasında yer alıyor.

    Çevikoğlu, bu yıl Türkiye’de e-ticaret hacminin 5 trilyon lirayı aşmasının beklendiğini ve e-ticaretin e-ihracatla birlikte Türk üreticisini küresel pazarlarda daha görünür ve rekabetçi hale getirdiğini ifade etti.

    Yılbaşı alışverişi, Türkiye'deki e-ticaret sektörüne adeta can suyu oldu. ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu, kasım ayında 500 milyar TL'ye ulaşan hacmin, aralık ayında 1 trilyon TL'ye yaklaşmasını bekliyor. Tüketiciler özellikle hediyelik eşya, moda, aksesuar ve ev dekorasyonu gibi kategorilere yoğun ilgi gösteriyor. E-ticaretin e-ihracatla birlikte Türk üreticilerini küresel pazarda daha rekabetçi hale getirdiği vurgulanırken, önümüzdeki yıl e-ticaret hacminin 5 trilyon lirayı aşması bekleniyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code