29 Nisan 2024 Pazartesi
DOLAR 32.47 ₺
EURO 35.03 ₺
STERLIN 40.26 ₺
ALTIN 2,440.51 ₺
BTC 62,668.31 $
ETH 3,163.29 $
BİST 10,082.77

YSK'dan Sürpriz Karar: 3 İlçe ve 4 Belde Yeniden Seçime Gidiyor

Gündem 2
Yayınlama: 16 Nisan 2024 Salı 16:34 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yapılan itirazları değerlendirdi. Yapılan inceleme sonucunda Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt Akpazarı ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde seçimlerin iptaline karar verdi. Bu bölgelerde seçimlerin 2 Haziran'da yeniden yapılacağı açıklandı.

YSK'dan Sürpriz Karar: 3 İlçe ve 4 Belde Yeniden Seçime Gidiyor

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) son kararı gündemi sarsıyor! 3 ilçe ve 4 beldede seçimler iptal edildi, yenileri için geri sayım başladı. Kayseri, Şanlıurfa, Aksaray, Sivas, Kırklareli, Tunceli ve daha fazlası 2 Haziran'da sandık başına gidecek. Detaylar haberimizde!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yapılan itirazları inceliyor.

ANKARA (İGFA) - YSK şu ana kadar 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi.

Alınan bilgiye göre Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt Akpazarı ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde seçimlerin iptalini kararlaştırdı.

Bu yerlerde seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan kararla, 31 Mart'ta gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin izleri silinmeye başlıyor. 3 ilçe ve 4 beldede yeniden yapılacak seçimler, siyasi arenayı hareketlendirirken, adaylar ve seçmenler üzerindeki baskı artıyor. Kayseri'den Şanlıurfa'ya, Kırklareli'den Tunceli'ye kadar 7 farklı yerde gelecek seçim sonuçları merakla bekleniyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code