Yusuf Kaplan'ın son konuşması gündeme bomba gibi düştü! Gazze'nin insanlığa verdiği dersleri çarpıcı ifadelerle dile getiren Kaplan, gençlere de önemli mesajlar verdi. Kendi kültürümüzü kaybetmenin nedenlerini sorgulayan Kaplan, geleceğin mimarlarının yetişmesi gerektiğini vurguladı. Kudüs'ün Müslümanların elindeyken cennet olduğunu hatırlatan Kaplan, İstanbul'un kurtarılmasının dünyanın kurtuluşu anlamına geldiğini söyledi. Bu önemli açıklamalar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı!
ZİYA GÜNDÜZ / ANKARA - BHA
Yusuf Kaplan, konuşmasının girişinde kendi kültürümüzü özümüzün kaybolmasının altında yatan nedene dikkat çekti. Kaplan, “Türkiye’nin en iyi liseleri, Türkiye’nin en iyi Üniversiteleri, maalesef Türkiye’nin altını oyacak insanlar yetiştiriyor. Böyle bir şey olamaz. Batı’da ki Üniversitelerde böyle şey göremezsiniz.
Yusuf Kaplan, İmam Hatipli gençlere şu ifadelerle seslendi:
“Geleceğin Mimar Sinanları, İbn Sinaları, Selahaddinleri olmalısınız. Ülkeniz, milletiniz için büyük hayaller kurmadığınız sürece, başkalarının hayalleri altında ezilirsiniz.”
Gazze konusunda duyarlı olmak gerektiğini hatırlatan Yusuf Kaplan, “Gazzeli Müslümanlar, dünyaya zalim Siyonistlere karşı onurlu bir direnişin nasıl olacağını öğretti. Gazze çağımızın en büyük öğretmenidir” dedikten sonra şu tarihi cümleyi hatırlattı: Kudüs Müslümanların elindeyken cennete, Hıristiyan ve Yahudilerin elindeyken cehenneme dönüşmüştür.” İfadesini kullandı.
Mimar Sinan üzerinden İstanbul’dan örnek veren Kaplan şunları dile getirdi:
“Biz dünyanın en güzel şehrini katlettik. Dünyanın odaklandığı yer İstanbul’dur. Batılılar yüzyıllardır İstanbul’u işgal etmeye çalışıyor. Ama biz onlardan önce İstanbul’u mahvettik. İstanbul’un kurtarılması lazım. Biz İstanbul’u kurtaralım dünya kurtulur. İstanbul en iyi öğretmendir. Şehir en iyi öğretmendir. Siz bir şehre baktığınızda o toplumun geçmişini ve geleceğini görebilirsiniz.”
Gençlere sık kitap okuma ve yazarlar hakkında bilgi veren Yusuf Kaplan, İbn Haldun ile ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı. Kaplan, “İbn Haldun’dan sonra tarih yazanların çoğu tarihe düşülmüş bir dipnottur” ifadesini kullandı.
Düşünür Yusuf Kaplan gençlere sıradan değil, sırdaşı olmalarını tavsiye ederek, “sıradan olursanız gölge olursunuz, sıra dışı olursanız gerçek olursunuz” dedi.
Köklere inmezseniz, göklere yükselemezsiniz. Kültür insan eserdir. Popüler kültür bizi şekillendiren şeydir.
Batılılar bizim terk ettiklerimizi alarak yepyeni bir dünya kurdu. Biz Batılıların terk ettiklerini alarak kendi dünyamızı yıktık. Hayalleri olmayanlar başkalarının hayallerinde yaşalar. Derdin ne kadar büyükse, dünyan o kadar büyüktür. Sıradan insanlarla bir yere gidilmez. Sıra dışı olmak zorundasınız ama asla sınır dışı olmayın. Yusuf Kaplan, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı. Program sonunda Okul Müdürü Kahraman Selçuk, Yazar Yusuf Kaplan’a konuşması için teşekkür ederek, plaket ve çiçek hediye etti.


Yusuf Kaplan, konuşmasında gençlere büyük hayaller kurmaları gerektiğini, aksi takdirde başkalarının hayalleri altında ezileceklerini belirtti. Gazze'nin direnişinin önemine dikkat çeken Kaplan, Kudüs'ün tarih boyunca farklı medeniyetlerin elindeyken nasıl değiştiğini anlattı. İstanbul'un önemine vurgu yaparak, şehrin kurtarılmasının dünya için bir dönüm noktası olacağını ifade etti. Kaplan, gençlere sıradan değil, sıra dışı olmalarını tavsiye ederek, köklere inmeden göklere yükselmenin mümkün olmadığını dile getirdi.