18 Haziran 2025 Çarşamba
DOLAR 39.54 ₺
EURO 45.48 ₺
STERLIN 53.15 ₺
G.ALTIN 4,295.61 ₺
BTC 106,910.20 $
ETH 2,573.34 $
BİST 9,339.59

    8 Organize Suç Örgütüne 74 Kişi Gözaltına Alındı! Operasyon Detayları Açıklandı

    Gündem 15
    Yayınlama: 25 Şubat 2025 Salı 09:25 Kaynak: İGF Haber Ajansı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İstanbul, Kırklareli, Bursa, Balıkesir, Antalya ve Tekirdağ'da gerçekleşen operasyonlarda 8 organize suç örgütüne yönelik yapılan baskınlarda toplamda 74 şüpheli gözaltına alındı.

    8 Organize Suç Örgütüne 74 Kişi Gözaltına Alındı! Operasyon Detayları Açıklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, 6 ilde gerçekleşen operasyonlarda 8 organize suç örgütü elebaşlarına yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 74 kişiden 43'ü tutuklandı, diğerlerinin işlemleri de devam ediyor. Operasyonun ayrıntıları, şüphelilerin üzerinde bulunan çok sayıda silah ve kesici/delici aletlerle dikkat çekiyor.

    8 organize suç örgütüne yönelik 6 ilde gerçekleşen operasyonlarda 74 şüphelinin yakalandı.

    ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'da Ş.K'nin, Balıkesir'de F.Ö'nün, Antalya'da Y.K'nin (cezaevinde), Tekirdağ'da E.Y'nin, Kırklareli'nde N.G. ve E.K'nin, Bursa'da F.Y.K. ve A.A'nın elebaşılığını yaptığı 8 organize suç örgütüne yönelik geçen hafta 6 ilde operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.

    Operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Yerlikaya, şüphelilerden 43’ünün tutuklandığı,  20’si hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirterek, diğerlerinin işlemleri devam ettiği kaydedildi.

    İstanbul, Kırklareli, Bursa, Balıkesir, Antalya ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonlarda yakalanan organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Yağma, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Kasten Yaralama, Silahlı Tehdit, Mala Zarar Verme, Çek Senet Tahsilatı, Tefecilik, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Uyuşturucu Madde Ticareti, İnsan Kaçakçılığı, Silah Ticareti ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması suçlarından Savcılıklarımızca haklarında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

    Operasyonlar sonucu; 20 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, Çok sayıda kesici/delici alet ile çek/senet ele geçirildi.

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurusuyla gerçekleşen operasyonlar sonucunda yakalanan 74 şüpheliden bir kısmı hakkında tutuklama kararı çıkarılmış, diğerlerinin adli süreçleri devam etmektedir. Operasyonlarda ele geçirilen ruhsatsız silahlar ve diğer suç aletleri, suç örgütlerinin tehlikesine ve faaliyetlerine dikkat çekmektedir.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code