6 Mayıs 2024 Pazartesi
DOLAR 32.31 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.62 ₺
ALTIN 2,403.49 ₺
BTC 64,253.76 $
ETH 3,177.21 $
BİST 10,276.88

Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Mevkidaşını Ağırlıyor

Gündem 2
Yayınlama: 24 Nisan 2024 Çarşamba 16:27 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetine icabetle Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde karşıladı. Beştepe'de gerçekleşen resmi karşılama töreninin ardından Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler ele alındı, işbirliğinin geliştirilmesi için yapılabilecekler değerlendirildi. Görüşmelerde, bölgesel konular da görüşüldü ve Steinmeier ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısına katılacaklar.

Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Mevkidaşını Ağırlıyor

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ankara ziyareti kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmeler sonrasında ortak basın toplantısı düzenlenecek. Ayrıca, bölgesel konular ve işbirliği olanakları da görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetine icabetle Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlıyor.

Beştepe'de resmi karşılama törenin ardından görüşmelerde, Türkiye ve Almanya ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alınacak ve iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi için yapılabilecekler değerlendirilecek.

Görüşmelerde ayrıca, İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve bölgedeki son durum, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaştaki son gelişmeler, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, küresel ve bölgesel konular görüşülecek.

İkili ve heyetler arası görüşmenin ardından Steinmeier ile ortak basın toplantısına katılacak.

Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı onuruna akşam yemeği verecek.

Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dışpolitika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in Türkiye ziyareti, Türk-Alman ilişkilerinin güçlenmesi adına önemli bir adımı temsil ediyor. Görüşmelerde ele alınan konuların yanı sıra, bölgesel ve küresel sorunlar da ele alınarak işbirliği olanakları değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alman mevkidaşına verdiği akşam yemeği de ziyaretin dostane atmosferini pekiştirecek detaylardan biri olarak öne çıkıyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code