Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Spor
Spor

Gaziantep Rumkale Su Sporları Festivali'nde Şampiyonlar Belli Oldu!

Gaziantep'te düzenlenen Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali'nde kazananlar açıklandı! Nefes kesen mücadelelere sahne olan festivalde sporcuların performansı büyük beğeni topladı.

Yayınlama: 13.10.2025 - 13:16 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 112
Paylaş:

Gaziantep'in incisi Rumkale, bu yıl 6. Uluslararası Su Sporları Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 1000 sporcunun katılımıyla gerçekleşen festival, heyecan dolu anlara sahne oldu. Dragon Bot yarışlarından açık su yüzmeye, sutopu mücadelelerinden unutulmaz anlara kadar birçok etkinlik düzenlendi. Peki, bu dev organizasyonda hangi takımlar ve sporcular zirveye çıktı? İşte Gaziantep'ten gelen son dakika spor haberleri!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve yaklaşık 1000 sporcunun katıldığı Uluslararası 6. Rumkale Su Sporları Festivali, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Dragon Bot, Açık Su Yüzme ve Sutopu branşlarında gerçekleştirilen yarışlarda sporcuların azmi ve performansı, izleyicilerden büyük alkış aldı.

12 Ekim’de yapılan yarışmalar sonunda dereceye giren takımlar ve sporcular açıklandı.

SUTOPU YARIŞMASINDA ŞAMPİYON GAZİANTEP GSK

U18 kategorisinde düzenlenen Sutopu Yarışması’nda Gaziantep Gençlik ve Spor Kulübü birinci olurken, Şehitkamil Bahçelievler Yıldız Spor Kulübü ikinci, Şehitkamil Belediye Spor Kulübü ise üçüncü sırada yer aldı.

AÇIK SU YÜZME YARIŞINDA BİRİNCİ AYDIN EGE OĞUZ

Rumkale Açık Su Yüzme Yarışı genel kategorisinde 43 numaralı sporcu Aydın Ege Oğuz, 11 dakika 8 saniyelik derecesiyle birinciliği elde etti. 8 numaralı İlknur Doğan 11 dakika 39 saniyelik performansıyla ikinci olurken, 27 numaralı Yaren Kurt 11 dakika 48 saniyede parkuru tamamlayarak üçüncü sıraya yerleşti.

DRAGON BOT’TA FINTABLES ZİRVEDE

Festivalin en çok ilgi gören branşlarından Dragon Bot yarışında ise Fintables birinci olurken, Haliç Su Sporları ikinci, Samsun Büyükşehir Belediyesi üçüncü oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 6. Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali'nde dereceye girenler belli oldu. Sutopu U18 kategorisinde Gaziantep GSK şampiyon olurken, açık su yüzme yarışında Aydın Ege Oğuz birinci oldu. Dragon Bot yarışında ise Fintables zirveye yerleşti. Festival, sporcuların azmi ve izleyicilerin coşkusuyla unutulmaz bir deneyim olarak kayıtlara geçti.

Son Haberler

Güney Afrika’da Kahve Üretimi Güçleniyor

25.07.2026 - 22:47

Kahramanmaraş Büyükşehir, Türkoğlu Avşarlı’ya Yeni Köprü İnşa Ediyor

25.07.2026 - 21:29

Manisa'da MASKİ'den Türkiye’de Öncü Proje

25.07.2026 - 21:27

ABB'den 5. Üniversite Tanıtım Günleri

25.07.2026 - 21:26

Karsan’ın GES Yatırımı Elektrik İhtiyacının Yüzde 25’ini Karşılayacak

25.07.2026 - 20:10

Nilüfer’in Çocukları Sanatla Buluştu

25.07.2026 - 20:05

Manisa Büyükşehir’den Üreticiye Bilimsel Destek

25.07.2026 - 20:03

Filenin Sultanları’nın Final Heyecanı QNB Terminal Kadıköy’de

25.07.2026 - 19:58

Dikkat! Maliye Peşinizde Olabilir... Sosyal Medyadan Satış Yapanları Bekleyen Büyük Tehlike

25.07.2026 - 12:13

Bakanlık, 81 İlde 23 Bin 150 Muhtara Sosyal Hizmet Modellerini Anlattı

25.07.2026 - 12:01
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel