7 Temmuz 2025 Pazartesi
DOLAR 39.99 ₺
EURO 46.97 ₺
STERLIN 54.60 ₺
G.ALTIN 4,267.77 ₺
BTC 109,178.65 $
ETH 2,568.45 $
BİST 10,107.68

    Ankara Kent Konseyi'nden Duygu Dolu Atatürk Anması: O'nu Hâlâ Arıyoruz!

    YerelAnkara 17
    Yayınlama: 26 Mayıs 2025 Pazartesi 20:33 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Ankara Kent Konseyi, Atatürk'ün Ankara'dan ayrılışının yıl dönümünde duygusal bir mesaj yayınladı. 'O'nu hep arıyoruz...' ifadeleri Başkent'in Ata'ya duyduğu özlemi dile getirdi.

    Ankara Kent Konseyi'nden Duygu Dolu Atatürk Anması: O'nu Hâlâ Arıyoruz!

    Ankara Kent Konseyi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkent Ankara'dan ayrıldığı o hüzünlü günü unutmadı. Yayınladıkları anlamlı mesajda, Atatürk'ün Ankara'daki varlığının her zaman hissedildiği vurgulandı. 26 Mayıs 1938'deki o veda, Başkentliler için derin bir yara olarak kaldı. Konsey, Atatürk'ün mirasının yaşatılmaya devam edeceğini ve O'nun daima arandığını belirtti. Bu duygusal anma, Atatürk'e duyulan minneti bir kez daha gözler önüne serdi.

    ANKARA-BHA Ankara Kent Konseyi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’dan ayrıldığı 26 Mayıs 1938 tarihine ilişkin duygusal bir anma mesajı yayımladı. “O’nu hep arıyoruz… Saygıyla anıyoruz…” ifadeleriyle başlayan mesajda, Atatürk’ün Başkent Ankara’dan son ayrılışının, ne denli derin bir iz bıraktığına dikkat çekildi. Mesajda, 26 Mayıs 1938 Perşembe günü, devlet erkânının ve Ankaralıların Atatürk’ü Ankara Garı’ndan uğurladığı, o veda treninin 27 Mayıs sabahı İstanbul’a ulaştığı hatırlatıldı. O anın, kimse tarafından "Ata’nın son ayrılığı" olarak bilinmediği vurgulandı. Aradan geçen kısa sürenin ardından, 10 Kasım’da gelen kara haberle birlikte Atatürk’ün naaşının 20 Kasım 1938 Pazar günü yine Ankara Garı’na, bu kez Türk bayrağına sarılı şekilde getirildiği hatırlatıldı. “O ayrılış, son ayrılış da olsa; siz Ankara’dan hiç gitmediniz” ifadeleriyle tamamlanan mesajda, Atatürk’ün Ankara’daki varlığının ve mirasının her zaman hissedildiği dile getirildi. Ankara Kent Konseyi, mesajını “Ruhunuz şad olsun, Saygıyla…” sözleriyle sonlandırarak, Ulu Önder’in anısını yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti.

    Ankara Kent Konseyi, 26 Mayıs 1938'de Atatürk'ün Ankara Garı'ndan son ayrılışını anarak duygusal bir mesaj yayınladı. Mesajda, o gün devlet erkanı ve Ankaralıların Atatürk'ü uğurladığı ve kimsenin bunun son ayrılık olduğunu bilmediği belirtildi. 10 Kasım'da gelen acı haberle Atatürk'ün naaşının tekrar Ankara'ya getirildiği hatırlatıldı. Konsey, Atatürk'ün Ankara'dan hiç gitmediğini ve mirasının her zaman yaşayacağını vurgulayarak, mesajını saygı ve minnetle sonlandırdı.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code