Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Polonya'da gerçekleşen OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi Bakanlar Toplantısı'nda Türkiye'yi temsil etti. Toplantıda, küresel jeopolitik belirsizliklerin bölgesel kalkınma politikaları üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Bakan Kacır, Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak, ekonomik ve sosyal uyumu sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve sürdürülebilirlik odaklı politikalar izlemek gerektiğinin altını çizdi. Milli Teknoloji Hamlesi ve Yerel Kalkınma Hamlesi'nin uyumuyla Türkiye'nin her bölgesinde kalkınmanın hedeflendiğini belirtti. Bakan Kacır ayrıca, uluslararası iş birliklerinin bölgesel kalkınmadaki önemine vurgu yaparak çeşitli ülkelerden mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Polonya’nın Varşova kentinde düzenlenen OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi Bakanlar Toplantısı’na katıldı. “Dayanıklı Yerler için Bölgesel Politikanın Güçlendirilmesi” temasıyla gerçekleşen toplantıda, jeopolitik belirsizlikler ve ticaretteki korumacı eğilimler karşısında bölgesel kalkınma politikalarının önemi ele alındı.
Bakan Kacır, toplantıda yaptığı konuşmada, rekabet gücü, ekonomik ve sosyal uyum, inovasyon, beceri geliştirme ve sürdürülebilirlik odaklı politikaların gerekliliğini vurguladı.
Türkiye’nin üretim ve teknoloji geliştirmede önemli bir merkez haline geldiğini belirten Bakan Kacır, bu başarının girişimcilik, KOBİ’ler, insan kaynağı ve inovasyon destekleriyle sağlandığını ifade etti.
?ref_src=twsrc%5Etfw">May 21, 2025OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi Bakanlar Toplantısını “Dayanıklı Yerler için Bölgesel Politikanın Güçlendirilmesi” temasıyla Polonya’da gerçekleştirdik.
— Mehmet Fatih KACIR (@mfatihkacir) Tweeti Göster
Jeopolitik belirsizliklerin ve ticarette korumacı eğilimlerin arttığı bir dönemde, bu zorlukların üstesinden gelmede… pic.twitter.com/aO9p4NQyb4
MİLLİ TEKNOLOJİ VE YEREL KALKINMA HAMLESİ
Temaslarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulnan Bakan Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi ile Yerel Kalkınma Hamlesi’nin uyum içinde tasarlandığını, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda kalkınma ajansları ve bölge kalkınma idareleriyle tüm şehirlerde topyekûn kalkınma hedeflendiğini kaydetti. Dönüşüm programları ve bölge eylem planlarıyla her bölgenin inovasyon öncüsü olduğu, değer ürettiği ve refahtan pay aldığı bir gelecek inşa edildiğini vurguladı.
Bakan Kacır, Portekiz, Çekya, Bulgaristan ve Slovenya’dan mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde, yerel kalkınma, akıllı şehirler, yeşil ve dijital dönüşüm konularında iş birliklerini değerlendirdi.
Bakan Kacır'ın OECD toplantısındaki açıklamaları, Türkiye'nin bölgesel kalkınma stratejisinin küresel arenadaki önemini bir kez daha ortaya koydu. Üretim ve teknoloji geliştirmede Türkiye'nin yükselen bir merkez olduğu vurgusu, ülkenin bu alandaki başarılarının uluslararası alanda takdir gördüğünü gösteriyor. Milli Teknoloji Hamlesi ve Yerel Kalkınma Hamlesi'nin entegrasyonuyla her bölgenin inovasyon öncüsü olması, değer üretmesi ve refahtan pay alması hedefleniyor. Bakan Kacır'ın diğer ülke temsilcileriyle yaptığı görüşmeler, yerel kalkınma, akıllı şehirler, yeşil ve dijital dönüşüm gibi konularda iş birliği olanaklarını artırma amacını taşıyor.