Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, Bandırma’nın içme suyu altyapısını güçlendirmek ve su kaynaklarını korumak amacıyla Gönen Barajı ile Bandırma İçme Suyu Arıtma Tesisi arasında bulunan 1400’lük ana isale hattında kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması başlattı. Çalışmaların iki gün sürmesi planlanıyor.
Kalıcı ve stratejik bir iyileştirme projesi
BASKİ ekiplerinin yürüttüğü bu çalışma, geçici bir bakım uygulamasının ötesinde, su kayıplarını ve kayıp-kaçak oranlarını azaltmayı hedefleyen kalıcı ve stratejik bir proje olarak öne çıkıyor. Isale hattı boyunca zaman içinde oluşan deformasyonlar, kaçaklar ve verimlilik kaybı titizlikle ele alınacak ve çözüme kavuşturulacak.
Dayanıklı malzemeler ve modern yöntemler
Modern yöntemler ve dayanıklı malzemelerle yürütülecek bakım-onarım süreci, Bandırma’nın içme suyu altyapısını daha sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir hale getirecek. Çalışma sayesinde hem önemli miktarda su tasarrufu sağlanacak hem de uzun vadede vatandaşlara kesintisiz, temiz ve yüksek basınçlı su sunulacak.
Bazı mahallelerde kısa süreli kesinti olacak
Çalışmalar nedeniyle 5 Eylül 2025 sabah 05.00’e kadar; 100. Yıl, 17 Eylül, 600 Evler, Ayyıldız, Bentbaşı, Çalışkanlar, Çınarlı, Dere, Günaydın, Hacıyusuf, Haydarçavuş, İhsaniye, Kayacık, Levent, Paşabayır, Paşakonak, Paşamescit, Paşakent, Sunullah, Yenimahalle, Doğruca, Yenisığırcı, Bereketli, Ömerli, Erikli, Kuşcenneti, Akçapınar, Yeşilçomlu, Kirazlı, Doğa, Aksakal, Ergili, Karaçalılık, Edincik, Eskiziraatli ve Yeniziraatli mahallelerinde su kesintisi veya basınç düşüklüğü yaşanabileceği bildirildi.
BASKİ’den geleceğe yatırım
Bandırma’nın su geleceğini güvence altına alan BASKİ, su kayıplarını minimize eden bu büyük altyapı yatırımıyla hem ekonomik hem de çevresel olarak değerli bir müdahaleyi hayata geçiriyor. Proje, bölge halkına kesintisiz, sürdürülebilir ve sağlıklı içme suyu sunmayı amaçlıyor.