17 Mayıs 2024 Cuma
DOLAR 32.27 ₺
EURO 35.09 ₺
STERLIN 40.87 ₺
ALTIN 2,466.00 ₺
BTC 65,559.37 $
ETH 2,949.77 $
BİST 10,319.96

Başkan Er: Malatya İçin Yeniden İnşa Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

GündemYerelMalatya 3
Yayınlama: 21 Nisan 2024 Pazar 14:14 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt İlçesinde gerçekleştirdiği inceleme programında, deprem sonrası yıkılan yapıların yeniden inşası için yürütülen çalışmaları inceledi. Merkezdeki 50 bin konutun TOKİ tarafından yapıldığı ve tarihi dokunun korunması için özenli planlamalar yapıldığı belirtildi.

Başkan Er: Malatya İçin Yeniden İnşa Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, deprem sonrası yıkılan yapıları aslına uygun şekilde yeniden inşa etmek için çalışmaların hızla yürütüldüğünü açıkladı. Yeşilyurt ve Gündüzbey gibi tarihi yerleşim bölgelerindeki yapıların korunması için özel önlemler alınacak. Malatya, tarihi dokusunu bozmadan modernize olacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt İlçesinde yapılacak olan çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgiler aldı.

MALATYA (İGFA) - Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde gerçekleştirilen inceleme programına Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in yanı sıra Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nurhan Demir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, SpArchitects firma yetkilisi Sabri Paşayiğit, Prof. Dr. Can Şakir Binan, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı teknik ekibi katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat depremleriyle çok büyük yara alan Malatya’mızın yeniden imarı ve inşası kapsamında çalışmaları Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ilgili Genel Müdürlükler ve yerel yönetimler olarak bizler tarafından hızlı bir şekilde yürütüldüğüne dikkati çekerek, merkezin yeniden inşası çarşı merkezinde özellikle Emlak Konut tarafından çalışmaların sürdürüldüğünü, bir yıl içerisinde inşallah çalışmalar tamamlanacağını söyledi.

Malatya’da 69 bin hak sahibi olan vatandaşın bulunduğuna dikkati çeken Er, "Bu hak sahipliğinden 19 bin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte merkezdeki 50 bin konutun yapımı ise TOKİ tarafından yürütülmektedir. Ayrıca merkezde rezerv alanı oluşturularak yapılan konutlarda bulunmakta. Özellikle kadim bir tarihe sahip olan Yeşilyurt ve Gündüzbey gibi yerleşim yerlerinde tescilli yapılar bulunduğundan daha özenli çalışmalar yürütülmesi gerekiyor. Bununla alakalı olarak yüklenici firma yetkililerimiz, üniversitemizden hocalarımızın çalışmaları bulunmakta. Yapılacak olan projeleri hep birlikte inceledik. Tescilli yapıların korunması noktasında koruma imar planları yapılacak. Bu alanların tarihi dokusunu, kültürel ve doğal yapısını bozmadan planlamalar yapılmakta. yapılacak olan planlamalar çerçevesinde yeniden aslına uygun şekilde inşa edeceğiz.
Bu alanda yapılacak olan çalışmaları Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte inceledik. Malatya’mıza hayırlı olsun. İnşallah Malatya’mızı hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, depremin etkisiyle zarar gören Malatya'nın yeniden ayağa kaldırılması için yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Hem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hem de yerel yönetimler ile koordineli bir şekilde ilerleyen yeniden inşa sürecinde, Yeşilyurt ve Gündüzbey gibi önemli tarihi bölgelerin korunması büyük önem taşıyor. Yapılacak planlamalar çerçevesinde Malatya'nın eski görkemine kavuşacağı ve modern standartlara uygun bir şehir olacağı belirtiliyor. Malatya’nın geleceği için yapılan bu çalışmaların hayırlı olması bekleniyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code